Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. június 23. 14:39

Egy eredményjelző megindoklása és az NGSZ ellenőrző feladatai

Kiderült, miért kell a Szedeáknak új eredményjelző, ahogy az is az IKV jelentkezett arra a pilotprojektre, aminek a lényege, hogy az NGSZ szeptembertől ellenőrzi a városi cégeket. A módszert az ingatlankezelőn tesztelik.

Hirdetés

A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság közgyűlés előtti ülésén a szakbizottsági témák egyhangú megszavazásán túl a költségvetéssel kapcsolatos kérdéseket beszélték meg a bizottsági tagok Szécsényi Rózsa leköszönő gazdasági alpolgármesterrel.

Szabó Bálint nem értette, miért van szükség 22 millió forintból új eredményjelzőre a Szedeáknak. Kiderült, az eredményjelző csak hatmillió és azért kell, mert a csapat a remek bajnoki teljesítménye után jövőre indulhat a nemzetközi kupában, csakhogy ehhez az is kell, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelő eredményjelző legyen a sportcsarnokban. Chovanecz Kata továbbra is nagyon figyel az IKV-ra, ezúttal arról érdeklődött, az NGSZ ellenőrző feladatkörei hogyan érintik majd az ingatlankezelőt. Szécsényi Rózsa azt felelte, szeptembertől lesz a Nevelési és Kulturális Intézmények Gazdasági Szolgálatának a feladata ez az ellenőrzés. Ennek a projektnek a tesztjére jelentkezett az IKV, azaz ennél a cégnél hamarabb elkezdődik majd ez a fajta együttműködés.

A költségvetés módosításáról Szécsényi Rózsa azt mondta, voltak, vannak a koronavírus-járvány miatt kitört gazdasági válság miatt elvonások, de egyvalamihez nem nyúlt Szeged, a szociális támogatásokhoz, ezért is ad idén is a város minden iskoláskorú szegedi gyereknek tízezer forintos beiskolázási támogatást. Az alpolgármester azt is hangsúlyozta, az önkormányzati cégektől „pesszimista beszámolókat” kért, azaz arra kellett mindenkinek készülnie, hogy ősszel visszatérhet a koronavírus-járványnak egy újabb hulláma. „Bízzunk abban, ez nem történik meg, és akkor év végén jobban állnak majd a cégeink” – mondta Szécsényi Rózsa.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Chovanecz Kata Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság IKV költségvetés Ménesi Imre Naturtex-SZTE-Szedeák NGSZ Szabó Bálint Szécsényi Rózsa
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés