Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kitüntette kollégáinkat a Szegedi Akadémiai Bizottság: Rafai Gábor és Márok Tamás is díjat kapott
Szegeden 2021. június 23. 11:02

Kitüntette kollégáinkat a Szegedi Akadémiai Bizottság: Rafai Gábor és Márok Tamás is díjat kapott

Hetedik alkalommal ítélték oda a SZAB médiapályázatának díjait. Kollégánk, Rafai Gábor újságíró, valamint Márok Tamás a Szeged Televízió szerkesztő-riportere, rendszeres vendégszerzőnk is díjat kapott.

Hirdetés

A Szegedi Akadémiai Bizottság médiapályázatán a három díjból egyet-egyet a Szeged Televízió és a Szeged.hu újságírói hoztak el. A díjakat ünnepélyes körülmények között adták át kedden délután a bizottság székházában.

Márok Tamás, szerkesztő-riporter, újságíró egy Röst Gergely matematikusról bemutatott portré elkészítéséért érdemelte ki az első díjat az „audiovizuális” kategóriában.

(fotók: Szabó Luca)

A járvány alatt országos ismertségre szert tett járványmatematikusról készített portrét tavaly szeptemberben mutatta be a Szeged TV Kvantum című műsora, de a helyi televíziók együttműködésének köszönhetően összesen húsz hazai városi televízió vette át és mutatta be Márok Tamás riportját.

Az „írott sajtó” kategóriában különdíjat kapott Rafai Gábor a Szeged.hu és a Szegedi Tükör munkatársa, Léteznek csodák című, Katona Márta orvosprofesszorral készített interjújáért.

A médiapályázat zsűrijének elnöke, Csernus Sándor történész, egyetemi docens a méltatáshoz hozzáfűzte, hogy Rafai Gábor a díjazott cikke mellett két, Duda Ernő virológus professzorral készített, nagy visszhangot kiváltó interjújával is pályázott.

Szintén különdíjban részesült „mozgókép” kategóriában Kiss-Stefán Mónika Mummies in Focus című riportfilmjéért, ami a Budapesten megrendezett nemzetközi múmiakonferencián készült, és amit bemutatott az M5 és a Hír TV is.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj díjátadó kitüntetés Márok Tamás média pályázat SZAB Szegedi Akadémiai Bizottság újságírás újságíró Duda Ernő elismerés Katona Márta Rafai Gábor Röst Gergely
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés