Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 22. 09:24 Forrás: 24.hu

Simonka György szerint csak provokációk az ügyészek által leírt vádak

Nagyinterjút adott a 24.hu-nak a fideszes országgyűlési képviselő, akire korrupciós bűntények miatt nyolc és fél év fegyházbüntetést kért az ügyészség. Nem érzi magát bűnösnek.

Hirdetés

Nem tart attól, hogy börtönbe kell mennie – ez mondta Simonka György fideszes országgyűlési képviselő a 24.hu-nak: „van két jó ügyvédem, tartják bennem a lelket”, jegyezte meg annak kapcsán, hogy fél-e a büntetőper miatt.

Ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség 2019 augusztusában emelt vádat Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt összesen 1 milliárd 400 millió forint kárt okoztak. Simonka az ügy harmadrendű vádlottja, ennek ellenére az ügyészség a bűnszervezet irányítójának a fideszes országgyűlési képviselőt tartja. A vád szerint Simonka György meghatározta, hogy az egyes beruházásokat megvalósító cégek a felülárazott vállalkozói díj mekkora részét – általában negyvenöt százalékát – szolgáltassák vissza neki készpénzben. De azt is megcsinálták, hogy az elnyert uniós támogatások felhasználására közbeszerzést írtak ki, amit Simonka-cégek nyertek el.

Simonka értékelte Lázár János vele kapcsolatos megszólalását, azt mondta, „Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő.” Azt is állítja, amióta országgyűlési képviselő lett, csak szegényebb lett, „mert elhanyagoltam az otthoni gazdaságot, és a választókerületemmel foglalkoztam.” Elmondta azt is, hogy a fontos kétharmados szavazásokon úgy tudott ott lenni, hogy Kövér László házelnök kikérte őt. A képviselőről és ügyéről állítása szerint rendre érdeklődik Orbán Viktor is. Szerinte még nem engedték el a kezét a pártban, ezt abból is gyanítja, hogy még mindig ő a választókerületi elnök és elképzelhetőnek tartja, hogy indul 2022-ben a választáson.

Hangsúlyozta azt is, ügyvédei nem kértek pénzt a képviseletéért, mert „látnak fantáziát” az ügyében. Beszélt arról is, hogy 1960 forintba került az interjú készítésekor viselt inge, azaz nem él luxusban.

Nem tudja, meddig húzódhat még az ügye, de van olyan barátja, akinek tizenkét évig tartott egy pere, majd felmentették.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Lázár János Simonka György
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés