Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. június 21. 22:21 Forrás: MTI

Nem lesz szivárványszínű az Allianz Arena szerdán a magyar-meccsen

Az Európai Labdarúgó Szövetség nem engedi, hogy szivárványszínű díszkivilágítást kapjon a müncheni stadion a német és a magyar válogatott szerdai Európa-bajnoki mérkőzésén.

Hirdetés

Az UEFA nem szeretné, ha a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az arénát szerda este, amikor Németország megmérkőzik Magyarországgal, „ahol diszkriminálják a homoszexuálisokat”. A szövetség indoklása szerint a bajnokság helyszíneinek választott tizenegy stadiont csak az UEFA és az induló országok színeivel lehet kivilágítani.

A beszámolóban idézték Jens Grittnernert, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) szóvivőjét, aki elmondta, hogy „az UEFA egységes stadionarculatot szab meg”, és jó érvek szólnak az előírások betartása mellett. Hozzátette, hogy „talán nem feltétlenül a szerdai játéknaphoz kellene kötni” az UEFA stadiondizájnjától eltérő világítást.

Így szerda helyett inkább június 28-án, a meleg büszkeség napján lehet szivárványszínű díszkivilágítása a müncheni stadionnak – írta a Bild, rámutatva, hogy azon a napon nem lesz mérkőzés ott. Felidézték mások mellett Markus Söder bajor tartományi kormányfőt, aki egy más ügyben tartott hétfői berlini tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy nagyon jó jelnek tartaná a tartományi főváros stadionjának díszkivilágítását.

„Az aréna megvilágítása a szivárvány színeivel társadalmunk szabadságának jele lenne, ezért nagyon támogatnám”, mondta a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke.

Az Európa-bajnokság Londonba tervezett döntőjének esetleges áthelyezéséről ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, hogy München készen áll a mérkőzés megrendezésére.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci homofóbia labdarúgás labdarúgó Európa-bajnokság 2021 München szivárvány szolidaritás UEFA Euro2020
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés