Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. június 21. 18:09

Hogy egyetlen általános iskolás se maradjon ebéd nélkül

Képriport
Szeged kiemelt figyelmet fordít arra, hogy egyetlen rászoruló helybeli általános iskolás se kerüljön abba a helyzetbe a nyári szünetben, hogy nem ebédel.

Hirdetés

Négy kijelölt általános iskolában június 16. és augusztus 31. között közel 150 halmozottan hátrányos helyzetű, valamint rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő általános iskolásnak biztosít ebédet a város – mondta el a témáról szóló sajtótájékoztatón Ménesi Imre, önkormányzati képviselő, a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság elnöke.

  • Az Alsóvárosi Általános Iskolában,
  • a Weöres Sándor Általános Iskolában,
  • a Zrínyi Ilona Általános Iskolában és
  • Dorozsmán

jutnak ebédhez a rászorulók. Az iskolák kijelölését úgy igyekeztek megoldani, hogy a diákok viszonylag kisebb távolságot megtéve érhessék el valamelyiket.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Mint Ménesi Imre elmondta, a halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolások esetében az ebédek árát teljes mértékben az önkormányzat fizeti. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők esetében az állami támogatást is igénybe tudja venni a város.

Az önkormányzati képviselő ennek kapcsán megjegyezte, hogy sajnálatos módon az állam egyre inkább kivonul ennek a programok finanszírozásából.

Naponta bő egy óra áll a diákok rendelkezése, mert 11.15 és 12.30 között lehet az iskolák étkezdéiben elfogyasztani az ebédet, vagy azok konyháiról elvinni.

Hétfőn ellátogattunk a Mérey utcában található Zrínyi Ilona Általános Iskolában, amelynek konyhájáról rendszeresen negyvennégyen vitték el az elmúlt napokban az ebédet.

A kialakult gyakorlat azt mutatta, hogy szinte senki nem helyben fogyasztja el az ebédet, hanem ételhordóban hazaviszik. A mai menü Szárnyas húsgaluska leves volt burgonyafőzelékkel és sült virslivel. Kedden daragaluska leves lesz bükki aprópecsenyével és petrezselymes rizzsel.

Az általunk megkérdezett gyerekek szerint finom és változatos az étrend, nincs panasz rá. Ellenkezőleg: dicséret.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyermekétkeztetés iskolai étkezés Ménesi Imre
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés