Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Van egy remek, huszonnégy órás programjavaslatunk koradélutántól: nézze meg a nyári napfordulót!
Színes 2021. június 21. 10:38 Forrás: MTI

Van egy remek, huszonnégy órás programjavaslatunk koradélutántól: nézze meg a nyári napfordulót!

Egy különleges művészeti eseményt rendeznek a nyári napforduló alkalmából: hétfőn közép-európai idő szerint 14 óra 42 perctől a világ több mint hatvan művészeti helyszíne zoomon összekapcsolva 24 órán keresztül fogja videón közvetíteni az égboltot.

Hirdetés

A Yoko Ono inspirálta, Tévé az égbolt nézéséhez (T.V. to See the Sky) című projektben Amerikától Ausztráliáig hajnalhasadástól hajnalhasadásig lesz látható az ég a résztvevő művészeti intézmények webkameráján keresztül.

A Los Angelesi Getty Research Center megkeresésére a magyar égboltot az Artpool Művészetkutató Központ közvetíti a világ felé a budapesti Szabolcs utcából, a Szépművészeti Múzeum / Középeurópai Művészettörténeti Kutatóintézet tetőterében levő projektszobájából.

A Yoko Ono együttműködésével a Getty Research Center és a Feminist Center for Creative Work szervezésében megvalósuló Tévé az égbolt nézéséhez projektet Ono 1966-os Ég tévé (Sky T.V.) című videóinstallációja, „bútor műve” inspirálta.

A 24 órás élő videostreaming Zoomon keresztül kattintva tekinthető meg, emellett az eseményt a Getty Research Center YouTube-csatornáján is követhetik az érdeklődők.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csillagászat napforduló nyári napforduló
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés