Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. június 19. 20:40 Forrás: MTI

Olasz Anna indulhat Tokióban

A szegedi úszó megnyerte a nyíltvízi úszók portugáliai olimpiai kvalifikációs viadalát, így indulhat a tokiói játékokon. Rohács Réka tizennegyedik lett.

Hirdetés

Olasz Anna 2:01:55.50 órával győzött, két és fél másodperccel előzte meg a második helyen záró spanyol Paula Ruiz Bravót és 2,9 másodperccel a kanadai Kate Farley Sandersont. Rohács 2:03:09.50 órával lett tizennegyedik.

A 43 fős mezőnyben 15 olimpiai kvóta talált gazdára Setúbalban. A legjobb tíz – de nemzetenként csak egy –, valamint kontinensenként az öt további legjobb váltotta meg jegyét a japán fővárosba. Azzal, hogy a 27 éves szegedi úszó győzött a 10 kilométeres távon, a másik magyar induló, Rohács Réka nem szerzett kvótát.

A májusi budapesti Európa-bajnokságon ezüstérmes Olasz Anna pályafutása második olimpiájára készülhet, 2016-ban Rióban a tizennegyedik helyen végzett.

– Minden úgy alakult, ahogy előre elterveztük, szerencsére nagy volt az iram, és ez kedvezett nekem. Ebben leginkább reménykedtünk, mert abban biztos voltam, hogy én semmiképp sem akarok előre menni, meg megindulni, de hál' istennek a kanadai lány rögtön az elejétől megfelelő iramot diktált, így minden sokkal könnyebb volt, már persze a setúbali körülmények között – mondta Olasz Anna, aki szerint a portugáliai helyszínen „mindig van minden”, most is komoly hullámokon mentek, az áramlás is belejátszott a verseny alakulásába. – A kanadai nem is volt eléggé rutinos, négyből négyszer fordult úgy, hogy aztán visszafelé kellett úsznia az áramlás miatt, így a végén, amikor egyébként is el akartam lépni, még könnyebben tudtam előzni. Csak magamra figyeltem, arra, hogy végig elöl legyek, nem a jobbik magyar akartam lenni, hanem nyerni akartam. Az idén ez a mentalitás visz előre, más szintet akarok képviselni, és remélem, hogy ugyanezt meg tudom csinálni az olimpián is, ahol mindenképp pontot akarok szerezni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hosszútávúszás Olasz Anna olimpia Tokió úszás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés