Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kezd elúszni ez az Európa-bajnokság a horvátoknak: Horvátország–Csehország 1–1 (0–1)
Ziccer 2021. június 18. 20:52

Kezd elúszni ez az Európa-bajnokság a horvátoknak: Horvátország–Csehország 1–1 (0–1)

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország mindössze 1 pontja van két meccs után.

Hirdetés

A csehek az első pillanattól kezdve támadtak a vb-ezüstérmessel szemben, a horvátoknak tíz perc kellett, hogy felvegyék a mérkőzés ritmusát. Ezt követően nyílt, sok gólhelyzetet hozó találkozó alakult ki, az első félidő vége felé a csehek a büntetőből szerezték meg a vezetést. 

A 37. percben Lovren a tizenhatoson belül arcon könyölkölte Schicket, a VAR-os visszanézést követően megítélt büntetőt maga a sértett lőtte a jobb alsó sarokba (0–1). 

A mostani Eb-n a harmadik gólját szerző Schick még vérző orral értékesítette a tizenegyest.

A fordulás után szinte azonnal egyenlítettek a horvátok: az első játékrészben jobbszélsőként játszó Perisic már a bal oldalon futballozva lőtt szép gólt.

A 47. percben egy, a félpálya közeléből gyorsan elvégzett szabadrúgás után Perisic indult meg a labdával a bal szélen, majd befelé húzott és tizenegy méterről nagy erővel kilőtte a hosszú felső sarkot (1–1).

Az újabb találat után sem lankadt a csapatok támadókedve, és bár több pontatlanság is becsúszott mindkét oldalon a játékba, élvezetes volt a mérkőzés.

Az utolsó húsz perc hatalmas horvát helyzettel indult, ezt követően azonban mindkét csapat rengeteget hibázott és nem alakult ki folyamatos játék. A hajrában a csehek előtt is adódtak lehetőségek, de az utolsó percben Petkovic lövésénél Kalasnak kellett nagyot mentenie ahhoz, hogy együttese megszerezze az egyik pontot.

A horvátok ezzel még nem estek ki, de 1 ponttal várják az utolsó fordulót, amiben a skótokkal játszanak.

(Fotó: UEFA EURO 2020)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csehország Horvátország labdarúgó Európa-bajnokság 2021
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés