Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2021. június 18. 19:51

M. Richárd szerint a média a hibás, és ő amúgy sem bírná a börtönben

Megkezdődött a másodfokú tárgyalás a Dózsa György úti halálos baleset okozásával gyanúsított férfi ügyében.

Hirdetés

M. Richárd idén januárig szabadlábon várhatta a másodfokú tárgyalást, de miután még tavaly októberben jogosítvány nélkül vezetett, majd szilveszterkor drogos bulit rendezett egy belvárosi étteremben a járványügyi veszélyhelyzet kellős közepén, a bíróság úgy döntött, hogy börtönben kell töltenie az előzetes letartóztatást – írja a Telex.

A lap emlékeztetett: M. Richárd első fokon négy év letöltendő fogházbüntetést kapott halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt, amihez hozzácsaptak egy 2015-ös garázdaságot és könnyű testi sértést is. 

Az állítólag fideszes körökkel jó kapcsolatot ápoló vádlott 2017. május 15-én 130 kilométer/órás sebességgel, jogosítvány nélkül vezetve csapódott egy másik autóba, aminek 23 és 37 éves utasai meghaltak. A becsapódás következtében a környéken többen súlyosan meg is sérültek.

M. Richárd a tárgyaláson azt mondta, „médiacirkusz” alakult ki körülötte, ezért tart ott, ahol, ezért kell magánzárkában lennie.

„Ez az egész túl van lihegve, biztos vagyok benne, hogy a médiának köszönhetően is. A legszigorúbb körülmények között, egy magánzárkában vagyok fogva tartva. Azon a szinten, ahol én vagyok, sorozatgyilkosok, gyilkosok vannak, miközben én egy gondatlan baleset miatt állok bíróság előtt” - olvasható a vádlott okfejtése a Telex beszámolójában.

M. Richárd szerint a börtönben nem biztosítják az orvosi ellátását, pedig szív- és vesebetegséggel is küzd, szerinte „közvetlen életveszélyben” van.

A vádlott védője azt állítja, hogy bár védence valóban túl gyorsan ment az autójával, a balesettel közvetlen okozati kapcsolatban a másik autó szabálytalan kanyarodása van, ez indította el a balesethez vezető folyamatot, nem a sebességtúllépés.

A védő szerint a bíróságnak figyelembe kellene venni, hogy M. Richárd „börtöntűrő képessége gyakorlatilag a nullával egyenlő”, szívbeteg, vesebeteg és csak speciális eszközzel tud biztonságosan aludni alvászavara miatt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fővárosi Törvényszék M. Richárd Dózsa György úti gázoló
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés