Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Továbbjutást is érhet a svédek győzelme: Svédország–Szlovákia 1–0 (0–0)
Ziccer 2021. június 18. 17:38

Továbbjutást is érhet a svédek győzelme: Svédország–Szlovákia 1–0 (0–0)

A svéd válogatott 1-0-ra legyőzte a szlovák csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában.

Hirdetés

Svédország–Szlovákia 1–0 (0–0)
Labdarúgó Európa-bajnokság, E csoport, 2. forduló, Szentpétervár, 11 ezer 525 néző. Vezette: Daniel Siebert (német)
Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson 88.) – S. Larsson, Ekdal (Svensson 88.), Olsson (Claesson 64.), Forsberg (Krafth 93.) – Isak, Berg (Quaison 64.).
Szlovákia: Dúbravka - Pekarík (Haraslin 65.), Satka, Skriniar, Hubocan (Hancko 84.) – Kucka, Hrosovsky (Dúris 84.) – Koscelnik, Hamsík (Benes 77.), Mak (Weiss 77.) – Duda.
Gólszerző: Forsberg (76., büntetőből).
Sárga lap: Olsson (23.), illetve Dúbravka (74.), Duda (80.), Weiss (87.).

Az első negyedóra tapogatózása után a svédek igyekeztek már a szlovák térfélen labdát szerezni és birtokolni, ám hiába volt náluk többet a játékszer, a szlovák kapura teljesen veszélytelenek voltak a skandinávok. Aztán az utolsó negyedórára a szlovák csapat vette át az irányítást, de Hamsikék támadásaiban sem volt sokkal több veszély, így az első – közepes iramú – 45 perc gólhelyzet nélkül zárult.

A svédek nagyobb sebességre kapcsoltak a második félidőre, igyekeztek gyorsabban járatni a labdát, távoli lövésekkel, kényszerítőkkel és beadásokkal is próbálkoztak. A nagy igyekezetnek több nagy helyzet lett az eredménye a játékrész első húsz percében. 

A rohamok után kicsit visszavett a tempóból Svédország, amikor negyedórával a vége előtt egy sokáig eredménytelennek tűnő adogatás végén büntetőhöz jutott

a 74. percben: Quaisont ugrott ki a 16-oson belül, az indításra kimozduló Dúbravka elöl eltolta a labdát, a kapus pedig elhúzta a lábát, mire a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Forsberg félmagasan a kapu bal oldalába rúgta (1–0) a 76. percben.

A hajrában az addig feltűnően passzív szlovák csapat mindent megtett az egyenlítésért, de nem tudott kapuba találni, így nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

Sikerükkel a skandinávok négy ponttal állnak, míg a szlovákoknak maradt három. A zárókörben Svédország Lengyelországgal, Szlovákia pedig Spanyolországgal mérkőzik.

(Fotó: UEFA EURO 2020)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: labdarúgó Európa-bajnokság 2021 Svédország Szlovákia
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés