Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. június 18. 16:28

Idén is tízezer forinttal támogatja az iskolakezdést a szegedi önkormányzat

Valamennyi szegedi szülő ebben az évben is igényelheti általános iskolás gyermekének az iskolakezdési támogatást, ami most is 10 ezer forint lesz.

Hirdetés

Minderről a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt Ménesi Imre, önkormányzati képviselő, a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság elnöke. Emlékeztetett rá, hogy 2019 óta nyújt a város iskolakezdési támogatást a Szegeden élő, és gyereküket helyben taníttató szülőknek. A koronavírus-járvány erőteljesen megtépázta az önkormányzat költségvetését, ami 17 milliárd forinttal csökkent. Ennek nagyobb része kormányzati elvonás volt – jelezte a képviselő.

A szülők szeptember 15-éig igényelhetik a támogatást. Jó tudni: minél előbb fut be az igénylés, annál hamarabb utalhatja az önkormányzat a pénzt. Elsősorban online, Szeged város honlapján igényelhető az iskolakezdési támogatás, ügyfélkapun keresztül. 

Gondoltak azokra is, akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval, ők gyerekük iskolájában kérhetnek igénylőlapot. Ugyanerre lehetőség van a polgármesteri hivatal Humán Közszolgáltatási Irodáján is. Akik ez utóbbi lehetőséggel élnek, azoknak a kitöltött igénylőlapot is az irodán kell leadniuk.

Nincs elbírálás, a helyben élő és általános iskolába járó gyerekek szülei a támogatást automatikusan megkapják.

Tavaly az iskolakezdési támogatást 7 ezer család vette igénybe, és 9 ezer gyereket érintett.

Nagy öröm, hogy a jelentős kormányzati elvonások ellenére életben tudja tartani a város ezt a támogatási formát, amire a költségvetésben összesen 100 millió forintot különítettek el – zárta szavait Ménesi Imre, önkormányzati képviselő, a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság elnöke.

Nagy segítség a támogatás a háromgyerekes családban

Idén már másodszor igényli az iskolakezdési támogatást a szegedi Hajdú család. A segítségre szükség is van, mert három általános iskolás korú gyereket nevelnek – mondta el Hajdúné Markó Edit. A nyolc, tizenegy és tizenhárom éves gyerekek a Tabán Általános Iskolába járnak. A legidősebb a következő tanévben lesz nyolcadikos.

Hajdúné Markó Editéknek 30 ezer forintot jelent a támogatás (fotók: Iványi Aurél)

A családanya elmondta: ügyfélkapun keresztül, megszokott módon igényelték most is a támogatást. A gyerekek beiskolázása fejenként hozzávetőleg 50-50 ezer forintba kerül.

Füzeteket, íróeszközöket és vízfestéket kapnak a gyerekek az önkormányzati támogatásból – zárta szavait Hajdúné Markó Edit.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: iskolakezdési támogatás szegedi önkormányzat tízezer forint
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés