Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. június 18. 17:25

Benépesítik Szeged utcáit és tereit a táncosok: Martin Györgyre emlékeznek

Öt hazai együttes, százhatvan fiatal táncosa mutatkozik be a július 9-én kezdődő tizenkettedik Martin György Országos Néptáncfesztiválon – többek között Szeged utcáin és terein.

Hirdetés

Az 1983-ban elhunyt táncfolklorista nevét őrző fesztivált minden második évben – két nemzetközi néptáncfesztivál között – rendezik meg Szegeden.

Az idei találkozón a házigazda Szeged Táncegyüttes mellett jászberényi, ráckevei, szentesi és deszki néptánccsoportok is fellépnek.

Az elsősorban hazai együtteseknek bemutatkozási lehetőséget kínáló fesztiválra az idén is elsősorban az ifjúsági korosztályt várják: most is a 15-19 éves táncosoké lesz három napig Szeged.

– A pandémia miatt több együttes nem tudott időben felkészülni és nem vállalták idén a fellépést, így a megszokottnál most kevésbé népes a mezőny. Bár a fesztivál a határon túli magyar néptáncegyütteseknek is szól, a járvány miatt most ők is elmaradnak – mondta Roboz István, a fesztivált szervező alapítvány kuratóriumának tagja.

A néptáncfesztivál július 9-én, pénteken délután fél 6-kor kosztümös, zenés felvonulással kezdődik a Széchenyi tér–Kárász utca–Dugonics tér útvonalon, majd a hivatalos megnyitót követően a résztvevő együttesek a Dugonics téren adnak néhány perces ízelítőt műsorukból.

Másnap, szombaton este 7 órától a Kisszínházban rendezik a fesztivál folklórestjét, amelyre a belépés ingyenes, de jegyhez kötött.

Jegyek június 19-től az IH Rendezvényközpontban igényelhetők, illetve a helyszínen, amennyiben az előadás napjára még marad.

A folklórest csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.

A fesztiválon részt vevő együttesek

  • Jártató Táncegyüttes (Jászberény)
  • Bokréta Táncegyüttes (Ráckeve)
  • Jövőnkért Táncegyüttes (Szentes)
  • Tiszavirág Néptáncegyüttes (Deszk-Szeged)
  • Szeged Táncegyüttes

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: folklór IH Rendezvényközpont Kisszínház Martin György Országos Néptáncfesztivál néptánc Roboz István
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés