Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hétfőtől hetvenöt tábor várja a vakációzó diákokat az Agórában: a cukrászoké betelt, kalózkodni és bűvészkedni még lehet
Szegeden 2021. június 18. 16:04

Hétfőtől hetvenöt tábor várja a vakációzó diákokat az Agórában: a cukrászoké betelt, kalózkodni és bűvészkedni még lehet

Augusztus első hetének végéig hetvenöt féle táborozási lehetőséget kínál nyáron a Szent-György Albert Agóra. Szegeden idén sem emelkedtek a részvételi díjak. A programok között most is megtalálható a népszerű önkormányzati napközis tábor, ahová több mint 1300 gyereket várnak.

Hirdetés

– Változatlan az érdeklődés a szegedi napközis táborok iránt. Eddig 675 gyereknek foglaltak helyet valamelyik táborunkban a szülei, sok apróságot több táborba is beírattak. Minden meghirdetett csoportunkat el tudjuk hétfőn reggel indítani. Idén legnépszerűbbnek a cukrász és az utazós táboraink számítanak, ezekbe már minden helyet lefoglaltak. De folyamatosan figyeljük, egy-egy tábor iránt mekkora az érdeklődés, és ha kell, újabb csoportot indítunk vagy emeljük a helyek számát – mondta Orbán Hédi, az Agóra igazgatója, aki megjegyezte, éppen ezért érdemes folyamatosan figyelni a honlapjukat.

Nem késett el az sem, aki eddig nem választott tábort vagy nem fizette be online a részvételi díjat, ezt akár a hétvégén is megteheti.

– Ha valaki hétfőn reggel dönti csak el, hogy mégis elhozná a gyermekét valamelyik táborunkba, azt is megoldjuk. Senkit sem fogunk hazaküldeni – mondta az igazgató.

A hagyományos táborok mellett idén több újdonsággal is várják a vakációzó diákokat: ilyen többek között a kalóz- és az ízőrző tábor, de szerveznek foglalkozásokat bölcs baglyoknak és azoknak is, aki a fizikai varázslatokra kíváncsiak.  

Most nyáron is lesz ékszerkészítő, bűvész és fotós tábor, kezdőknek és haladóknak is szerveznek robotika-foglalkozásokat, visszatér az önismereti és az erdőkerülő tábor is.

Az idei nyár kétségkívül legnépszerűbb kínálata a cukrásztábor, amiből éppen kétszer annyi csoportot hirdettek meg, mint tavaly, de már mind a hat turnus betelt.  

Orbán Hédi felhívta a figyelmet arra, hogy június utolsó hetében most először indítanak olyan nem szokványos német nyelvi tábort, amelyik a társalgásra helyezi a hangsúlyt.

Ezt elsősorban a nyolcadikos diákoknak ajánlják középiskola előkészítőként, de szívesen látnak olyan kilencedikeseket is, akik a pandémia miatt az elmúlt évben nem tudták élő szóban gyarapítani az ismereteiket.

– Nem drágultak idén sem a táboraink. A legolcsóbb 18 ezer, a legdrágább 25 ezer forintba kerül. Folyamatosan lehet még jelentkezni, hiszen bőven van még miből választani – mondta az igazgató.

Idén is sláger az önkormányzati napközis tábor

Most is népszerű az önkormányzati napközis tábor, ahol az egyheti térítési díj ellenében napi háromszori étkezést és számtalan színes programot biztosítanak a vakációzó diákoknak.

Az idén hétfőtől augusztus 6-ig hat turnusban, összesen 1300 gyereket táboroztatnak az Űrhajós utcában, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolában.

– A július utolsó és az augusztus első hetében induló turnusokban van még néhány helyünk, ezekre várjuk a jelentkezéseket a honlapunkon keresztül vagy a +3662563491, a +3662563483 és a +3662563481-es telefonszámok valamelyikén.

A Somogyi-könyvtár fiókjai is várják a vakációzó diákokat

A korábbi évekhez hasonlóan a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai idén is számos színes és izgalmas vakációs programmal készülnek a nyári szünetre. A programok között szerepelnek kézműves foglalkozások, társasjátékozás, meseolvasás, de interaktív informatikai játékokat is szerveznek.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyári tábor Orbán Hédi Szent-Györgyi Albert Agóra vakáció Somogyi-könyvtár szegedi önkormányzat
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés