Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 18. 10:50

Ezt a Jobbikot Orbán Viktor kilóra megveheti jövő tavasszal? – Ceglédi Zoltán jegyzete

Mestermunka ez, összefogósok: megmentettétek azt a pártot, ami ugyanazt a borzalmat gondolja a világról, mint a Fidesz. Elvek, mi?

Hirdetés

Képzeljük el, hogy 2022 tavaszán győz az összefogás. A közös lista és közös jelöltek összesen mondjuk 104 parlamenti mandátumot hoznak (ebből kábé 20–25 fős lesz a Jobbik-frakció), míg a Fidesznek csak 95 hely jut. Sima többség.

Képzeljük el, hogy az immár ügyvezető kormány feje, Orbán Viktor megbeszélésre hívja a Jobbik elnökét, ahol tesz egy ajánlatot Jakab Péternek: álljon át a frakciójával! Ha csak a fele tart vele, már akkor kényelmes többségük lesz.

  • Álljon át, hiszen ugyanazt gondolják a melegekről, romákról, Brüsszelről!
  • Álljon át, hiszen itt ő lehet „a” koalíciós partner (bocsika, KDNP, te nem is létezel), míg odaát a hat párt egyike lenne csak a Jobbik.
  • Álljon át, és megkapja az instázáshoz a teljes KESMA-hátszelet, agyonhirdeti a tiktokját a Megafon, végre kedvesek lesznek vele a fideszes sajtóban.
  • Álljon át, és ő lehet a fiatal erő a visszavonulás felé battyogó Orbán mellett. Megnyitják a pénzcsapokat is.
  • Álljon át! A Mi Hazánktól visszacsorgatják a radikálisaikat, lehet megint karlengetős koncertre menni. Hát nem ez lenne a legjobb a „tetűcsúzdás (sic!) zsidókat” szidó kollégájának is?

Mi pedig mindebből annyit látnánk, hogy az Áder János után még frissen megválasztott fideszes köztársasági elnök, mondjuk Kövér László a Fideszt kéri fel kormányalakításra, ők Orbán Viktort jelölik a parlamentben – és hopp, a Jobbik is megszavazza.

Mint 1998-ban tette a MIÉP. Hiszen vele értenek egyet.

Vagy tették ugyanakkor a kisgazdák, akik ugye be is mentek a koalícióba. Vajon, ha azt mondják InstaPetinek, hogy Orbán Viktor helyettese lehet, mi tartja vissza, hogy egy bólogató szelfit küldjön válaszul? Vajon egy hatpárti osztozkodásban jutna nekik több minisztérium, vagy akkor, ha a mérleg nyelveként kérhetnek Orbántól?

Pedig ez a párt és vele ez a szubkultúra már egyszer a földön hevert.

2019 tavaszán az EP-választás legfontosabb üzenete az volt, hogy a DK és a Momentum előretörésével az ellenzék baloldali és liberális lesz végre és újra. A Jobbik a küszöbön lihegett. Verve volt. Erre ezek a nagyeszű sündisznócskák szépen feltámogatták, körberajongták, és befeküdtek a parlamenti jólmegmondásban utazó Jakab alá.

Aki egy lufi, látszik, hiszen amint először tétje volt, rögtön kipukkadt, és megszavazta a Fidesz legocsmányabb törvényét.

Lehet itt Kövér László felé kajabálni, lehet bohóckodni, de amikor éles volt a helyzet, akkor lehorgasztotta a szépen rajzolt csíkszakállkáját, és csontig beszavazott Kövérnek. Sokak bűne az ellenzékben, hogy elvtelenül megmentették ezt a politikai szubkultúrát, és közben akár a sajátjukat is feláldozták. Elnézve a miniszterelnök-jelölti előválasztás állását és a visszalépkedések koreográfiáját, a Momentum például szépen és önként befeküdt oda alulra, ahová az EP-választás előtt a többi párt által fizetett kutatók igyekeztek szorítani. Két év alatt semmivé lett az akkor kiharcolt, fantasztikus pozíció. Ehelyett megmentették nekünk a Jobbikot.

Pompás. Pörög a mesterterv, összefogósék. Igen, bő évtizedes kártétellel végül mindenkit berugdostatok a közös listára. Taps.

De erre, csak erre, konkrétan erre válaszoljatok:

  • mi a garancia arra, hogy a továbbra is homofób és rasszista szövetségesetek a választás után nem a vele hasonszőrű Fidesz-kormányhoz csatlakozik?
  • Mi a konkrét garancia a hétfői melegellenes szavazás után?
  • Micsoda?
  • Ki vagy mi tudja megakadályozni Jakab Pétert, hogy egy ilyen ajánlatra nemet mondjon?

Ne beszélj mellé, ne csapkodj, ne hőbörögj, csak válaszolj egyenesen:

MI
A
GARANCIA?

Ceglédi Zoltán

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ceglédi Zoltán ellenzéki összefogás előválasztás Jakab Péter jegyzet Jobbik Kövér László Momentum Orbán Viktor választás 2022 vélemény
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés