Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Egy hónapra bezár a Nyugati, az utolsó két vonat kivételével Kelenföld lesz a szegedi szerelvények végállomása
Túl a városon 2021. június 18. 10:04

Egy hónapra bezár a Nyugati, az utolsó két vonat kivételével Kelenföld lesz a szegedi szerelvények végállomása

A pályaudvar egészét érintő átfogó karbantartás miatt ideiglenesen szünetel a vonatforgalom.

Hirdetés

Június 19-étől július 17-éig az egész pályaudvaron előre tervezetten, jelentős karbantartási munkákat végeznek el, amelyeket nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett, ám a vakáció időszakára időzítették, hogy minél kevesebb ingázó utazását, napi rutinját érintse. A karbantartás részeként megvalósul számos komfortjavító intézkedés, javítják a felsővezetéki hálózatot és a vágányokat, váltókat cserélnek, megújul az utastájékoztatás, megkezdődik az akadálymentesítés kiépítése, továbbá a csarnokon belül és kívül magasépítményi és közmű munkákat is elvégeznek.

Nézze meg nagyobb méretben is a MÁV grafikáit! Kattintson ide!

A karbantartás ideje alatt a Nyugatiból nem indulnak és oda nem is érkeznek vonatok, ezért jelentős menetrendi változások lépnek életbe a pályaudvart érintő vasútvonalokon.

Nézze meg nagyobban ezt a térképet is! Kattintson ide!

A Budapest–Szeged közötti intercity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indulnak és oda érkeznek, Ferencvárosban is megállnak.

Budapest-Kelenföld és Ferihegy között a Budapest-Kelenföld és Szeged között közlekedő intercityk gyorsvonati részében felármentesen, gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül utazhatnak.

De vannak kivételek is:

a Szegedről 19:45-kor induló IC711-es számú Tiszavirág IC és Szegedről 20:45-kor induló IC721-es számú Kárász IC vonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik.

gszl

Nyitóképünk illusztráció, a Nyugati átépítéséről. A tetőszerkezet már teljesen kész. Élmény lesz Pestre vonatozni! Legalábbis megérkezni biztosan...

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Nyugati pályaudvar vasút Kelenföld vasútállomás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés