Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 18. 07:00

Orbán Viktor a Kossuthon: Nem a tartalékolás időszaka van!

Péntek, Kossuth Rádió, Nagy Katalin meg a miniszterelnök. Kampányinterjú.

Hirdetés

A Pfizert kapó fiatalok az első téma. Középen jó helyen vagyunk? – kérdezte Nagy Katalin.

– Másfél-két hónapnyi előnyünk van az Unió más országaival szemben. Ezért most mindenki megkönnyebbült Magyarországon, én vagyok az egyetlen kivétel, mert van még hárommillió ember, aki nem oltatta még be magát – felelte a miniszterelnök.

Majd románozott egyet: „ott az van, ami van, nem kell kommentálni.”

Újra hangsúlyozta, aki még nem oltatta még be magát, oltassa magát.

Majd az angol helyzetre válaszolt a miniszterelnök, de teljesen szétesően, áció, káció, vakáció, hepsiég van, focimeccsek, ilyeneket mondott Orbán Viktor. Majd összeszedte magát: van olyan ország, ahol a főváros környékén vesztegzár van. Béküljünk meg azzal, a vírtus ellen az oltás a megoldás.

Melegellenes-e a frissen elfogadott, pedofilokról szóló homofób törvény?

Orbán szerint a melegek véleménye számít igazán ebben a kérdésben. A tizennyolc év fölöttiekre ez a törvény nem vonatkozik, hangsúlyozta a miniszterelnök, ez szerinte benne van a törvényben. Szerinte ez a törvény a gyerekek védelméről szól. A kiindulópontja az, a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőre tartozik, hangsúlyozta Orbán Viktor. A gyerek a szülő, nem az iskoláé, nem az államé. Van gyermekvédelmi kötelezettségünk, de a gyerek apja és anyja dönt ezekről a kérdésekről. Az iskolai szexuális nevelés korlátait világosan fel kell állítani, mondta Orbán Viktor.

A szülő felelősségét tizennyolc éves korig tiszteletben kell tartani, hangsúlyozta. Majd Nagy Katalin rendes szolgaként rögtön Brüsszelezett egyet, de Orbán leállította, szerinte nem tud fogást találni az Unió ezen a törvényen.

A gazdaság rugalmasságát korlátozó törekvések rosszak, rontják a versenyképességet. Ha csak tízmillió ember számára gyártanánk termékeket, akkor az életszínvonal sokkal alacsonyabb lenne, mint most. A pénzünk nagy részét abból állítjuk elő, hogy képesek vagyunk olcsóbban és időnként jobb minőségben élelmiszert és ipari terméket is előállítani, mint a vetélytársaink. Minden, ami ezt a képességünket csökkenti, az lerontja a versenyképességünket – mondta a miniszterelnök. A nemzeti érdekünk az, hogy ne fogadjunk el kívülről rénk erőltetett adószabályokat.

Gond-e a költségvetési hiány?

A jó az lenne, ha alacsony adók mellett is többletünk lenne. „Jó lenne, ha hitelezők lennénk, itt még nem tartunk. Oda szeretném eljuttatni az országot, hogy hitelnyújtók legyünk.” Most egy nehéz helyzetben van az ország, vissza kell állítani a derűs, gyarapodó karaktert. Ebben van egy vita a liberális közgazdászok és a konzervatív közgazdászok között. Orbán szerint a következő egy évet arra kell használni, hogy visszaerősítsük az országot és a családokat is. „Most nem tartalékolni kell.”

A járvány utáni új életnek a közös céljait együtt kell kijelölni, ezért fontos az újabb nemzeti konzultáció a miniszterelnök szerint. Ez a migrációra, a gazdasági rendszerre, a járványkezelésre is vonatkozik, szerinte ezért lesz izgalmas ez a konzultáció. (Nevessen nyugodtan – a szerk.)

És ha már migráció: Orbán szerint a migráció rossz dolog, erősödik a nyomás, a tengeren különösen, erről is szó lesz a következő uniós miniszterelnöki csúcson. „A migráció definíciószerűen rossz dolog!” – mondta Orbán, szerinte ez nem az a rend, ami kellene.

„Az igaz, hogy néha megölik az embereket, éhínség tör ki, elnyomástól szenvednek, ilyen van, de ilyen esetben sem az a cél, hogy idehozzuk őket, és új életet adjunk nekik. Oda kell menni, ahol a baj van, rendet kell tenni, segíteni kell a települést újraépíteni és mindenki hazamehessen oda, ahova született. Az Európai Unió más nézeteket vall.”

Ezután a klímaváltozásról, környezetvédelemről mondott a miniszterelnök két mondatot, majd jött a NATO, és azon keresztül rögtön visszatértünk a migrációhoz, a négy védvonalról beszélt.

 

Korábban írtuk:

Ja meg migránsok is lesznek. És a konzultáció is esélyes. Gyurcsány? Talán.

Követjük a rádiójátékot, itt összefoglaljuk.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Kossuth Rádió miniszterelnök Nagy Katalin Orbán Viktor pandémia világjárvány
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés