Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 17. 22:45

Hitelmoratórium fenntartását kéri a Fidesz a kormánytól

Korábban szó volt róla, hogy a választásokig meghosszabbítanák, ez a folyamat indulhatott most el.

Hirdetés

Kocsis Máté frakcióvezető szerint rászorulók esetében semmiképpen nem kellene feloldani a moratóriumot, de ez olyan fontos kérdés, amelyet szerepeltetni kell a nemzeti konzultációs kérdőíven is.

Eközben több szakértő is azt javasolja, aki teheti, fizesse a hitelét, mert akár milliókat is lehet bukni a moratórium miatt.

Erdősi Éva hitelszakértő a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában néhány hete azt mondta: szerinte a legnagyobb csapdahelyzet az, hogy akik a moratóriumot választották, nem kaptak részletes tájékoztatót, mit jelent a számukra, hogy ha nem törlesztik a hiteleiket.

A szakértő szerint azok a legfontosabb kérdések, hogy „hány hónappal fog meghosszabbodni a futamidő, ez hány törlesztőrészletet jelent, és az eredeti szerződéshez képest mennyivel kell többet visszafizetni”.

Erdősi Éva azt emelte ki, hogy a moratóriummal élő ügyfelekénél mivel elmarad a tőketörlesztés, a bank magasabb tőketartozás után számol kamatot, sőt a meg nem fizetett kamat kamatját is ki kell fizetni, ha lejár a moratórium.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hitelmoratórium kampány választási kampány
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés