Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tüntetnének a nyugdíjasok Mészáros Lőrinc szegedi fürdőjének drágulása miatt
Szegeden 2021. június 17. 21:39

Tüntetnének a nyugdíjasok Mészáros Lőrinc szegedi fürdőjének drágulása miatt

Mivel a Mészáros Lőrinc-féle Napfényfürdőben megszüntették az egész éves korlátlan belépésre jogosító bérletet, ha valaki minden nap el akar menni, akkor több mint tizenegyszer többe kerül mindez neki a korábbiakhoz képest.

Hirdetés

A HVG úgy számolt, hogy nagyjából egymillió forintba jön ki az, ami korábban 99 ezer forintból megvolt. Egészen konkrétan:

a 99 ezer forintos éves bérlettel 271 forintba került egy nap, most viszont 93 ezer forintért lehet 30 alkalomra szóló bérletet venni, ami egy napra 3100 forintra jön ki, ez jóval több mint tizenegyszeres különbség.

Hozzá kell tenni, a SZUE-strandra a felnőttúszójegy 1000 forintba kerül, a senior, ami reggel 6 és 8, valamint este 7 és 9 között használható, alkalmanként 900 forint. Utóbbi is 328 ezer 500 forintra jön ki, ha valaki minden nap megy úszni, ami több mint háromszor annyi a 99 ezres éves bérlethez képest, amivel ráadásul az egész fürdő használható volt, nem csak a szabadtéri strand és a medencék.

Vélhetően ezért is véli úgy a Napfényfürdő a korábban megjelent cikkekre reagálva, hogy nem lehet tizenkétszeres áremelkedésről beszélni.

Sőt, a szegeder.hu egy olvasójára hivatkozva azt írja, 2020 januárjában kedvezményesen 78 ezer forintért lehetett éves bérletet venni, ami ráadásul 13 hónapig használható volt, így az ő számításaik szerint az új árak már több mint tizennégyszeres drágulást jelentenek.

A nyugdíjas bérlet megszüntetése még érzékenyebben érintette a fürdő közönségét, mert a 27 ezer forint helyett most 51 ezer forint a senior bérlet, ami 30 alkalomra szól, ez egy évre számolva 620 ezer 500 forint, ha valaki minden napra szeretne belépést a fürdő egész területére nyugdíjasként. 

A nyugdíjasoknak tehát a korábbihoz képest közel 300 ezer forinttal kell többet fizetniük egy minden napos, teljes használati jogért.

A HVG úgy tudja, a szegedi nyugdíjasok tüntetni akarnak. A lap szerint az érintettek közül többen hangsúlyozták, hogy nem kívánnak politikai „balhéban” részt venni, de elmennek a tüntetésre, ha nincs más megoldás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: drágulás Fidesz közbeszerzés közpénz Mészáros Lőrinc milliárdos Napfényfürdő NER Orbán-kormány
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés