Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kihagyott tizenegyes is belefért az ukránoknak: Ukrajna–Észak-Macedónia 2–1 (2–0)
Ziccer 2021. június 17. 17:18

Kihagyott tizenegyes is belefért az ukránoknak: Ukrajna–Észak-Macedónia 2–1 (2–0)

Az ukrán labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Észak-Macedóniát csütörtökön Bukarestben, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

Hirdetés

Ukrajna–Észak-Macedónia 2–1 (2–0)
Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló, Bukarest, Nemzeti Aréna, 10 ezer 1 néző. Veztette: Fernando Andres Rapallini (argentin).
Ukrajna: Buscsan – Karavajev, Zabarnyi, Matvijenko, Mikolenko – Sztepanenko – Jarmolenko (Céhankov, 70.), Zincsenko, Saparenko (Szidorcsuk, 79.), Malinovszki (Szobol, 92.) – Jaremcsuk (Beszjegyin, 70.).
Észak-Macedónia: Dimitrievski – S. Ristovski, Velkovski (Trichovski, 85.), Musliu – Nikolov (Trajkovski, a szünetben), Spirovski (Churlinov, a szünetben), Ademi (Ristevski, 85.), Bardhi (Avramovski, 77.), Alioski – Pandev, Elmas
Gólszerzők: Jarmolenko (29.), Jaremcsuk (34.), illetve Alioski (57.).
Sárga lap: Saparenko (43.), illetve Velkovski (5.), Avramovski (82.).

A kezdés egyértelműen a helyzeteket is kidolgozó ukránoké volt, az északmacedónoknak szükségük volt bő 10–15 percre, hogy felvegyék a mérkőzés ritmusát, és egyáltalán támadást kezdeményezzenek. Ettől függetlenül mezőnyfölényben maradt a jól kombináló Ukrajna, ami megérdemelten jutott vezetéshez.

A 29. percben bal oldali szöglet után a röviden megcsúsztatott labdára a hosszún jó ütemben és üresen érkezett Jarmolenko, és egy lépésről a kapuba passzolt. Dimitrievski próbált átérni a gólvonalon, de nem tudott hárítani (1–0).

Öt perccel később megduplázta előnyét Ukrajna. A 34. percben Jaremcsuk a leshatárról indulva kapott jó kiugratást a jobbösszekötő helyén, majd a kifutó kapus mellett higgadtan helyezett a rövid, bal alsó sarokba (2–0).

Az északmacedónok ritkán tudták támadásaikat eljuttatni az ukrán kapuhoz, amit csak két alkalommal veszélyeztettek, míg kapott góljaik előtt helyezkedési hibákat követtek el. A szünetben kettőt cseréltek a hátrányban lévő északmacedónok, akik nagy elánnal kezdték a második játékrészt. Ennek eredményeként előbb helyzetig, majd szépítésig is jutottak Alioski révén.

Az 57. percben Buscsan védte Alioski büntetőjét, a kipattanót azonban már nem hibázta el az északmacedón ítéletvégrehajtó (2–1).

Az egyenlítés reményében továbbra is kockáztatott, letámadott, így a középpályán és a  védelmében sokszor kinyílt Észak-Macedónia, emiatt sok ukrán kontra valós gólveszéllyel kecsegtetett. A 70. perc után kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a 82. percben pedig az ukránok büntetőből bebiztosíthatták volna a győzelmüket. Fernando Andres Rapallini játékvezető a technika segítségével látta meg, ahogy a sorfalban álló Avramovski könyökén pattant meg egy ukrán szabadrúgás, és némi videózás után a tizenegyespontra mutatott. Az eredmény azonban nem változott: Malinovszki lövését Dimitrievski hárította. A végjátékban még egy utolsó, nagy hajrát nyitott Észak-Macedónia, de nem tudott pontot menteni.

Észak-Macedónia a második mérkőzését is elveszítette a tornán, míg az ukránok ezzel a győzelemmel jutottak első pontjaikhoz.

(Fotó: UEFA EURO 2020)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Észak-Macedónia labdarúgó Európa-bajnokság 2021 Ukrajna
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés