Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 17. 12:46 Forrás: Szeged Televízió

Komjáthy Anna: Tragédiákhoz vezethet az oktatásban a homofób pedofiltörvény

Személyes tragédiák sorát indíthatja el a tegnap elfogadott homofób pedofiltörvény – ezt állítja az PDSZ. A szakszervezet elnökével Komjáthy Annával beszélgetett Balogh Judit a Témában.

Hirdetés

Komjáthy Anna elmondta, hogy a pedofiltörvény nagyon nehéz helyzetet teremt a tanároknak és az iskolapszichológusoknak. A kamaszok legfőbb tevékenysége ugyanis az identitáskeresés, és

ha nem fordulhatnak őszintén a bizonytalanságaikkal és kérdésekkel a tanáraikhoz és a pszichológusokhoz, az súlyos tragédiáknak lehet a bölcsője.

Az elmúlt évtizedekben eljutottunk oda, hogy a korábban bűncselekményként, majd betegségként kezelt másságot a társadalom elkezdte elfogadni. Ez a törvény azonban feléleszti azt a tudatlanságból eredő elképzelést, hogy a homoszexualitás valami sötét és bűnös dolog, „olyasmi, amit el lehet kapni”.

Az is nagyon nehéz helyzetet teremt az oktatásban, ha nem lehet majd a világirodalom és a képzűművészet egyes képviselőiről beszélni a másságuk miatt – tette hozzá a PDSZ elnöke.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit homofóbia homoszexualitás Komjáthy Anna Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedofiltörvény Szeged Televízió Szijjártó Péter Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés