Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Esőnapokon és Koltai Róbert főszereplésével jön a ligetbe a Szabadtéri Moliére-sorozatának új előadása
Művház 2021. június 17. 10:46

Esőnapokon és Koltai Róbert főszereplésével jön a ligetbe a Szabadtéri Moliére-sorozatának új előadása

A Scapin furfangjai című produkcióban a magyar színházművészet egyik meghatározó alakja, Koltai Róbert is főszerepet kapott. A vígjátékot az eredetileg meghirdetett időpontnál két nappal később, augusztus 8-án és 9-én mutatják be az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Hirdetés

A Moliére-komédiák évek óta immár állandó részesei a Szabadtéri Játékok repertoárjának. A sorozat a Tartuffel indult, majd két évben is műsorra tűzték az Úrhatnám polgárt, 2019-ben pedig a Don Juannal avatták fel a megújult újszegedi játszóhelyet.

– A sorozat legújabb darabját, a Scapin furfangjait Gérard Depardieu ajánlotta a figyelmembe. 2014-ben, amikor a Dóm téren Napóleont játszotta, meghallotta a Molière Fesztiválra vonatkozó terveinket, azonnal adott egy szándéknyilatkozatot, hogy mindenben segít, támogat bennünket – fogalmazott Herczeg T. Tamás, a darab rendezője.

A pergő cselekményű Scapin furfangjai mozgatórugója ezúttal egy ravasz szolga, aki hamar felismeri az emberek esendőségét, és kénye-kedve szerint irányítja őket.

Az 1600-as évek végén íródott mű ízig-vérig modern vígjáték, amelynek helyzetei, karakterei ma is ugyanolyan aktuálisak, és mindannyiunk számára ismerősen csengenek: a képmutatók, a pénzsóvárok és fösvények ma is köztünk élnek.

Molière darabja rettenetesen szórakoztató, sok benne a humor, ugyanakkor szikrázó gondolatiság jellemzi.

A liget beli különleges előadásra sokszínű szereplő- és alkotógárda állt össze.

A csavaros eszű szolgát Sorbán Csaba alakítja, míg az uraskodó atyák szerepében a Jászai-díjas Koltai Róbert, és számos magyar játék- és tévéfilm elismert művésze, Cserna Antal látható majd.

Az előző Moliére-darabok népszerű színészei is most is szerepelnek a darabban: Balog József, Sebők Maya, Farkas Andrea, Farkas László Róbert és Kancsár József most is színpadra lép.

A műben a Szegedi Nemzeti Színház két fiatal művésze is bemutatkozik: Menczel Andrea és Poroszlay Kristóf először játszik szabadtéri-produkcióban.

A látványért és a jelmezekért ezúttal is Bianca Imelda Jeremiás felel, aki fantáziadús, expresszív formavilágot álmodott az újszegedi deszkákra.

A Scapin furfangjai új időpontban – az eredetileg meghirdetett esőnapokon – augusztus 8-án és 9-én látható majd az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

A korábban megváltott jegyek érvényesek az új időpontokra is.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Herczeg T. Tamás Moliére Szegedi Szabadtéri Játékok Újszegedi Szabadtéri Színpad előadás Koltai Róbert Scapin furfangjai színház
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés