Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 17. 12:08

Falus Ferenc: Súlyos szakmai hiba volt Sinopharm-oltást adni a 60 felettieknek

Egyre nagyobb vihart kavar Merkely Béla kijelentése, miszerint nincs értelme méretni az antitest szintet és egyre felháborodottabbak azok a kínai vakcinával oltottak is, akiknél úgy tűnik nem alakult ki védettség. A Téma vendége volt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos.

Hirdetés

Falus Ferenc szerint nincs értelme azon vitázni, hogy végezzünk-e tömeges antitest mérést. Ugyanis a 60 év felettiek körében olyan magas az aránya azoknak, akiknél nem alakult védettség az oltás után, hogy célszerűbb lenne mindegyiküknek beadni a harmadik adag vakcinát is.

Súlyos szakmai tévedés volt, hogy a fiatalok számára kifejlesztett Sinopharm-vakcinát pont az időseknek kezdték el Magyarországon adni.

A volt tisztifőorvos szerint ezt a kormány is pontosan tudta, de a Kínából érkező politikai nyomás felülírta a szakmai érveket. Úgy véli, hogy az oltási program eleve nem volt jól megszervezve, akár az oltási sorrendet, akár az oltópontokat nézzük. Az Európai Unió tagországai utol fognak minket érni átoltottságban, miközben a magyar program mostanra nagyon lelassult.

Nem követ el mindent az országos propaganda azért, hogy mindenkit meggyőzzön, oltatnia kell magát és nem indult meg a 12-16 évesek tömeges oltása – komoly hiányosságok vannak.

Falus Ferenc szerint indokolt lenne Oroszországhoz hasonlóan nálunk is kötelezővé tenni az oltást, legalább azokban a szektorokban, ahol a munkavállalók sok emberrel találkoznak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit ellenanyag ellenanyag-teszt Falus Ferenc koronavírus koronavírus-elleni oltás Merkely Béla oltás Szeged Televízió Téma vakcina védőoltás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés