Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2021. június 17. 10:05 Forrás: mti

Újabb trükkel próbálkoznak a banki adathalász csalók

A rendőrséghez érkezett jelzések alapján sokakat hívtak fel, magukat banki alkalmazottaknak - jellemzően bankbiztonsági vezetőnek - kiadó csalók telefonon, hogy banki adatokhoz férjenek hozzá.

Hirdetés

A rendőrség azt közölte csütörtökön a Facebook-oldalán, hogy

a csalók általában vagy azt mondják, hogy hackertámadás érte áldozatuk bakszámláját, vagy azt, hogy nagy összegű vásárlást kezdeményeztek a bankkártyájukkal.

A „hiba” elhárítása érdekében három dolgot kérnek: a bankkártyaadatok megadását, egy program telepítését és a netbankba történő belépéshez szükséges adatok kiadását.

Ezek után a csalók jogosulatlan fizetéseket tudnak kezdeményezni. A letölteni kért program távoli elérést biztosít a sértett számítógépéhez, amin keresztül könnyedén hozzáférnek az ott elmentett netbanki felhasználói nevekhez, jelszavakhoz.

Ha esetleg be van állítva a kétfaktoros hitelesítés, az SMS-ben kapott kódot is elkérik, így utalást tudnak kezdeményezni - jelezte a rendőrség.

A rendőrség azt javasolja, hogy senki ne adja meg felhasználónevét, jelszavát vagy a bankkártyája adatait, ne telepítsen semmilyen alkalmazást idegenek kérésére. Érdemes kétlépcsős azonosítást használni a felhasználói fiókok eléréséhez - tették hozzá.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bankkártya csalók rendőrség
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés