Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Horn Gábor: Valódi tétje lesz a 2022-es választásnak, a Fidesz ezért próbálja megvásárolni a felső középosztályt
Túl a városon 2021. június 16. 11:27 Forrás: Szeged Televízió

Horn Gábor: Valódi tétje lesz a 2022-es választásnak, a Fidesz ezért próbálja megvásárolni a felső középosztályt

Kirabolt önkormányzatok, választási költségvetés, egyetemek ellopása, melegeket gyalázó pedofilellenes törvény – a keddi parlamenti üléssel véget ért a tavaszi ülésszak. Milyen politikai tanulságok vonhatók le? Erről beszélgetett Balogh Judittal Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke a Témában.

Hirdetés

Horn Gábor a Jakab Péterre kiszabott rekordösszegű büntetésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy Kövér László a parlament házmestereként viselkedik. Az ülésszak végére azonban valószínűleg ő is belátta, hogy a bírságokkal csak még nagyobb reklámot csinál a Jobbiknak – bár a közel 10 millió forintos büntetést sok pénz, de még mindig olcsóbb, mint óriásplakátot vásárolni.

Az elmúlt hetek és hónapok történései, a források kiszervezése és az a fajta osztogatás, ami eddig nem jellemezte a kormány politikáját arra utal, hogy a Fideszben aggódnak a 2022-es választás eredménye miatt.

Ez azt jelenti, hogy a 2022-es választásnak valódi tétje lesz.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz a Fudan Egyetem ügyében is elszámította magát, ideológiai és értékrendbeli kérdéssé vált a kínai intézmény ide telepítése. Legalább egy rövid időre, az ellenzéknek sikerült tematizálnia a magyar közvéleményt.

Horn Gábor szerint a múlt héten bejelentett választási osztogatás nem biztos, hogy olyan hatásos lesz, mint amennyire azt a Fideszben remélik. A személyi-jövedelemadó visszatérítésnek ugyanis legalább annyi vesztese lesz, mint nyertese. Megint a jómódúak járnak majd jól, az alacsonyabb jövedelműek és a gyermektelenek viszont nem.

A felső középosztály megvásárlásának kísérlete folyik, de nem kellene ennyire lebecsülni a magyar választókat.

A kedden elfogadott törvényt, ami párhuzamot von a homoszexualitás és a pedofília között, Horn nagy felelőtlenségnek tartja Orbán Viktor részéről. Mint mondta, súlyos károkat okoz a társadalomnak ez a fajta gyűlöletkeltés és ennek a szabályozásnak az áldozatai azok a fiatalok lesznek, akik magukra maradnak a másságot megbélyegző politika miatt.

Horn Gáborral Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója beszélgetett

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Országgyűlés parlament parlamenti vita Republikon Intézet Szeged Televízió Téma pedofiltörvény SZJA választás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés