Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Sorbanállás-maraton, visszafojtottlélegzet-cunami, szemüveget a bírónak, védhetetlen gól, összeomlás, háromgólos vereség: zseniális hangulat a Garden Fröccsteraszon a magyarok első meccse alatt
Ziccer 2021. június 15. 21:46

Sorbanállás-maraton, visszafojtottlélegzet-cunami, szemüveget a bírónak, védhetetlen gól, összeomlás, háromgólos vereség: zseniális hangulat a Garden Fröccsteraszon a magyarok első meccse alatt

Képriport
Elmentünk megnézni a mieink első meccsét egy szegedi teraszon, naná, hogy a Tisza mellé. Szubjektív meccsnéző-beszámoló.

Hirdetés

A magyar válogatott ott hagyta abba az újkori Eb-szerepléseit, hogy csúnyán kikapott a belgáktól 2016-ban. Nekik legyen mondva: azok a belgák nagyon jók voltak, mi meg úgy jutottunk tovább a csoportból, hogy arra előzetesen senki egy fityinget sem tett volna. Az akkori meglepetéseredmény megmutatta, hogy micsoda hatása van a világ legcsodálatosabb sportjának a közösségekre, és hogy úgynevezett Valódi Közösségi Élményeket teremt. 

A tényleg szívmelengető 2016-os történések után jogosan remélhette bárki, aki szeret másokkal együtt örülni a világmindenség szempontjából alapvetően jelentéktelen, mégis Mindennél Fontosabb Eredményeknek, hogy erre az Európa-bajnokságra is kijutunk, és amikor ez meg is történt, akkor már csak az első meccsünket kellett várni.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

És ez a nap el is jött, sőt, pont a mai nap képében képviseltette magát az életünkben, jelentsen ez bármit is. Ráadásul Budapesten, ami a magyar főváros, ha valaki elfelejtette volna a gyomorforgató melegellenes törvények, az unióval való folyamatos szívózás és az Orbán-kormány egyéb agyrémei közepette.

Szóval, megadatott, hogy itt, a magyar fővárosban lejátszhattuk a portugálok elleni, 2016-os, nagy meglepetésre 3–3-as végeredményt, és C. Ronaldo „hisztispicsa” tombolását hozó mérkőzés visszavágóját, amit a konkrét helyszínen, a szuperdrága Puskás Arénán kívül az ország számtalan sör- és fröccsteraszán lehetett figyelemmel kísérni.

Mivel a sörkertek, sörteraszok már tök unalmasak, mi egy fröccsteraszt választottunk, méghozzá a Szegedi Partfürdőn horgonyzó, gyönyörű Garden Stég mellett, a parton felépített Garden Fröccsteraszt, amiről a minap írtuk meg, hogy ott van a város legjobb helyei között, ahol meccset érdemes nézni.

És hogy milyen volt itt a hangulat? Pont olyan, mint a meccs. Az elején várakozásokkal teli, aztán kicsit álmatag, kicsit unalmas, majd még unalmasabb. A második félidőben viszont szerencsére az unalmat felváltotta a visszafojtott lélegzet és a reményteli várakozás amiatt, hogy a magyarok néha már tudtak valami értelmeset is csinálni C. Ronaldóék térfelén.

Aztán, persze, jött a papírforma: a portugál válogatott a meccsei nagy részében a 75. perc után kezd el nyomni, és hogy itt ez mennyire valósult meg? Annyira, hogy a 84. percig szinte észrevehetetlen Ronaldo a következő, kevesebb mint tíz percben két gólt is lőtt, és ezek előtt volt még egy másik is.

A végeredmény így 3–0 lett a portugáloknak, és ha csak az eredményt nézzük, az egy teljesen sima meccsre engedne következtetni. Ehhez képest a Garden Fröccsterasz általunk megkérdezett közönsége szinte kivétel nélkül arról beszélt (tízmillió szövetségi kapitány országa!), hogy a végeredmény cseppet sem türközi a meccs összképét, és hogy ha sikerülne az első gól utáni összeomlást elkerülni, a németek ellen akár még esélyünk is lehetne.

És hogy miként vizsgázott a Fröccsterasz?

  • A helyszín: hibátlan.
  • A hangulat: kiváló.
  • A pult: lassú, de mentségükre: rohadt sokan is voltak.
  • Az árak: szokásos belváros.
  • Az élmény: igazi Szeged, vagyis utánozhatatlan.

Mi a következő meccset is itt fogjuk nézni. Aki pedig máshova menne, annak az ide kattintva elérhető cikkünket ajánljuk figyelmébe.

Kovács M. Norbert

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Euro2020 foci labdarúgás labdarúgó Európa-bajnokság 2021 magyar labdarúgó-válogatott Portugália Újszeged Cristiano Ronaldo Európa-bajnokság Garden Stég partfürdő Puskás Aréna terasz Tisza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés