Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. június 15. 19:54

Budapest nem Lyon: Magyarország–Portugália 0–3 (0–0)

Képriport
Megkezdtük a csoportmeccseket a közös rendezésű Európa-bajnokságon. Szalai Ádám a rocksztárunk, ez tény. Egy lesgóllal jobbak voltunk, majd két perc alatt nyert Portugália.

Hirdetés

Magyarország–Portugália 0–3 (0–0)
EURO 2020, labdarúgó-Európa-bajnokság, F csoport, 1. játéknap. Budapest, Puskás Aréna. Vezette: Cüneyt Çakır, asszisztensek: Bahattin Duran, Tarik Ongun (törökök).
Magyarország: Gulácsi – Szalai A., Orban, Botka – Nagy (Varga R., 95.) – Fiola (Varga K., 88.), Schäfer (Nego, 66.), Kleinheisler (Sigér, 78.), Lovrencsics – Sallai (Schön, 78.), Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Portugália: Rui Patrício – Guerreiro, Pepe, Rúben Dias, Nélson Semedo – Bruno Fernandes (Moutinho, 89.), William Carvalho (Renato Sanches, 80.), Danilo – Bernardo Silva (Rafa Silva, 71.), Diogo Jota (André Silva, 80.), Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Gól: Guerreiro (84.), Ronaldo (86. – 11-esből, 92.).
Sárga lap: Rúben Dias (38.), Nego (82.), Orbán (85.).

Meccs előtti érdekességek:

  • Erkel Ferenc ezen a napon hunyt el – milyen ómennek számít ez? Tehettük fel a költői kérdést.
  • Cüneyt Çakır vezette öt éve is a portugálok nyitómeccsét az Eb-n, az 1–1 volt, Izland ellen.
  • Még soha nem nyertünk Portugália ellen.
Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI)

Azt talán túlzás kijelenteni, hogy rólunk szólt az első félidő eleje: hamar beszorítottak minket a portugálok sorra jöttek a helyzeteik, de a szerencse rendre velünk volt, meg mintha be lettek volna gól ellen, plusz ott volt Gulácsi is. Sokat tördelődött is a játék, néha egészen komoly szabálytalanságok voltak mindkét oldalon, de Çakır nem akart lapokkal fegyelmezni.

Az első kapura tartó kísérletünk Szalai Ádám fejese volt a 37. percben, középre ment, Rui Patrício védeni tudott. Három perccel később Gulácsi megmutatta, miért hosszabbított vele szerződést a Lipcse: oké nem ezért, de őrült nagyot védett Diogo Jota középre tartó lövését hárította. A szünet előtt Ronaldo vágott fölé egy labdát, nem rajtunk múlt, hogy nem lett gól.

Kibírtuk az első félidőt. De ebben a kibírásban benne volt az is, hogy volt esélyünk a gólszerzésre. Viszont az is biztos, ha 0–0 lesz a vége is, nem fogunk panaszkodni.

Gulácsi Pepe fejesének a védésével indította a második félidőt, nagy nyújtózás volt ez is. A második kapura tartó magyar kísérlet is Szalai Ádámé volt: a Kígyó térről lőtte középre Rui Patríciónak.

Sallai volt a következő labdarúgónk, aki tesztelte a Wolverhampton kapusát, az ő lövése sokkal jobb volt, mint a csapatkapitányunké, de a portugál 1-es ezt is védte. A 65. perc körül elkezdtek benyomni minket, de szépen és önfeláldozóan tartotta magát a válogatott.

A 68. percben Bruno Fernandes lövését tolta ki Gulácsi, ez is nagyon szép védés volt. A 73. percben vezettünk újra kontrát, Lovrencsics beadását Szalai Attila csak visszafejelni tudta, sajnos nem volt több benne... A 76.percben Ronaldo mintha Fiola jobb kézfejére mellelte volna a labdát, de csak egy perccel később kezdték nézni. Megúsztuk, necces volt, lássuk be.

A 79. percben Schön lőtt lesgólt. Egy kicsit felrobbant a Puskás, majd elhalkult azonnal.

A meccs végén aztán megszerezték két perc alatt a győzelmet:

  • előbb Guerreiro lövése pattant meg Orbanon, Gulácsinak esélye nem volt, 0–1,

  • majd Orban vitte földre Rafa Silvát a tizenhatoson belül. Çakır nem gondolkodott, Ronaldo sem, bebombázta Gulácsi kapujának a jobb oldalába, 0–2.

A 92. percben megkaptuk a kegyelemdöfést is: Ronaldo megy be jobb oldalt az ötösre, még Gulácsi mellett is elhúzta, úgy passzolta a kapuba, 0–3.

Nem érdemeltünk így vereséget, de a vereség nem így és nem érdem kérdése. Vastaps a Puskásban.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Euro2020 Európa-bajnokság foci labdarúgás magyar labdarúgó-válogatott Portugália
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés