Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ismét lehet beiskolázási támogatást kérni: tavaly több mint hétezer szegedi családnak segített az önkormányzat
Szegeden 2021. június 15. 17:30

Ismét lehet beiskolázási támogatást kérni: tavaly több mint hétezer szegedi családnak segített az önkormányzat

2022-ben is tízezer forinttal támogatja az önkormányzat minden szegedi állandó lakóhellyel rendelkező, általános iskolás korú gyermek tanévkezdését. A támogatást interneten vagy az iskolákba eljuttatott űrlapon kell kérni.

Hirdetés

– A járvány miatt széttördelt tanév minden családnak nagy kihívást jelentett. A távoktatás a gyerekeknek, a tanároknak és a szülőknek is igazi próbatétel volt. A gyerekek otthona iskolává alakult, a szülőknek kellett felügyelni a tanulás folyamatát, miközben a tanárok új technikákkal próbálták megragadni a figyelmet, online kellett megtartaniuk az órákat. A bezárt iskola nemcsak a tanulás folyamatát nehezítette meg. A gyerekek nem találkozhattak barátaikkal, osztálytársaikkal. Elmaradtak a közös játékok, a beszélgetések, és új barátságok sem köttethettek – írta Botka László polgármester a szegedi iskolások családjának eljuttatott levelében.

Ezt az évi egyszeri tízezer forintos juttatást több mint 7100 család vette igénybe tavaly, erre az önkormányzat 94 millió forintot fordított saját költségvetéséből

„Ebben a rendkívüli helyzetben minden szegedi gyermek és szülő megérdemli a legnagyobb elismerésünket. Köszönet jár érte, hogy a korlátozások mellett is sikerrel teljesítették az évet! Szeged a járványhelyzetben is példát mutatott: a szülők és a pedagógusok összefogása, a gyerekek alkalmazkodása egyszerre kellett ahhoz, hogy ezt a tanévet teljesíthessék.”

– A koronavírus-járvány alatt végrehajtott kormányzati megszorítások súlyos veszteségeket okoztak Szegednek, de mi egyetlen fillérrel sem csökkentettük a szegediek támogatását. Bármilyen szorongatott helyzetbe is kerültünk, továbbra is segíteni fogjuk a gyermeket nevelő családokat. Szeged több mint 17 milliárd forintnyi veszteséget szenvedett el az elmúlt évben, és ennek nagyobb feléért a kormány felelős. Mi azonban 2022-ben is 10 ezer forinttal támogatjuk minden szegedi állandó lakóhellyel rendelkező, általános iskolás korú gyermek tanévkezdését – tette hozzá Botka László. – Reméljük, ezzel hozzájárulhatunk gyermekük sikeres tanulmányaihoz. Kérem, hogy az iskolákba eljuttatott nyomtatványon vagy

online ügyfélkapus regisztrációval a www.szegedvaros.hu honlapon

igényeljék újra a beiskolázási támogatást, hogy időben megérkezzen a pénz! További sok sikert kívánok gyermekük tanulmányaihoz!

Szeged segít

A több mint egymilliárd forintos szegedi szociális hálónak 2019 óta része a beiskolázási támogatás. Ezt az évi egyszeri tízezer forintos juttatást több mint 7100 család vette igénybe tavaly, erre az önkormányzat 94 millió forintot fordított saját költségvetéséből. A szegedi önkormányzat évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a rászoruló gyerekeknek a szünidőben is biztosítsa a napi egyszeri meleg ételt. Tavaly a tavaszi szünetben 57-en, a nyáriban 194-en, az ősziben 105-en, a téliben pedig 112-en vették igénybe az ingyenes étkezést, amire összesen 6 millió 806 ezer forintot költött a szegedi önkormányzat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László iskolakezdés iskolakezdési támogatás járvány koronavírus pandémia világjárvány
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés