Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • A spanyolok nem tudták feltörni a svéd védelmet: Spanyolország–Svédország 0–0 (0–0)
Ziccer 2021. június 14. 23:28 Forrás: mti

A spanyolok nem tudták feltörni a svéd védelmet: Spanyolország–Svédország 0–0 (0–0)

A társházigazda spanyol válogatott gól nélküli döntetlent játszott a svéd csapattal a részben Európa-bajnokság E csoportjának hétfői első fordulós mérkőzésén, Sevillában. Így megszületett az Európa-bajnokság első gól nélküli döntetlenje.

Hirdetés

A hazaiak kezdőcsapatában helyet kapott a 18 esztendős Pedri, aki minden idők legfiatalabb spanyol Eb-szereplő futballistája lett.

Komoly spanyol fölénnyel indult a találkozó, mezőnyben és helyzetekben is messze ellenfelük fölé kerekedtek az ibériaiak, míg a skandinávok jószerével csak kirúgások és a rivális labdaeladásai után jutottak hozzá a játékszerhez. Lehetőségeikkel azonban nem tudtak élni a szünetig a háromszoros Eb-győztes spanyolok, a svédeknek pedig a pontszerzés reményében a biztonság volt az elsődleges szempontjuk a játékszervezésnél.

Ezzel együtt is az északi gárda járt közelebb a találathoz az első játékrészben: egy váratlan helyzet végén hazai kapufán csattant a labda. A spanyol fölényt jól mutatja, hogy az első félidőben három hazai labdarúgó is több passzt adott, mint a teljes svéd válogatott (59).

A nagy melegben zajló találkozó igazán sportszerű volt: a második félidő elején 29 fokot mutattak a hőmérők, mikor svéd időhúzás miatt megszületett a találkozó egyetlen sárga lapja. A folytatásban is számos helyzetet eredményezett a spanyol dominancia, ennek ellenére gól nem esett az andalúz éjszakában, így megszületett az Európa-bajnokság első 0-0-s döntetlenje.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: labdarúgás labdarúgó Európa-bajnokság 2021 Spanyolország Svédország
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés