Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. június 13. 23:10

Átvette a Nemzet Színésze címet Lehoczky Zsuzsa

A szegedi születésű színművésznőt május 11-én választották meg társai.

Hirdetés

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, vasárnap átvette a Nemzet Színésze címet Vidnyánszky Attilától, a Nemzeti Színház főigazgatójától a Rómeó és Júlia című dráma előadása után a Nemzeti Színházban.

Május 11-én a nemzet színészei közül Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László, Tordy Géza és Jordán Tamás személyesen is jelen volt a Nemzeti Színházban megtartott zárt megbeszélésen, Almási Éva, Csomós Mari, Cserhalmi György és Máthé Erzsi telefonon kapcsolódott a választásba.

Lehoczky Zsuzsát az áprilisban elhunyt Törőcsik Mari helyére választották a Nemzeti Színészei közé. Szegeden született, itt is indult pályája, már fiatalon táncolt a Szegedi Nemzeti Színházban. Rövid kaposvári kitérő után ismét visszaszerződött Szegedre, 1962-ig itt játszott. 1962 óta tagja a Budapesti Operettszínháznak.

A Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában a művésznő azt mondta, „Nagyon meghatott és nagyon örülök, a műfajnak is jót teszek ezzel, hogy A Nemzet Színészei között lehetek, mint eredeti operettszínésznő”.

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán) 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: a nemzet színésze Lehoczky Zsuzsa
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés