Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 13. 14:13

A fideszes Hoppál Péter a nácikkal állította párhuzamba a sportolók térdelését

Úgy tűnik, a pécsi országgyűlési képviselőt kissé elragadták az indulatai.

Hirdetés

Orbán Viktor szerint a magyar kultúrától idegen a Black Lives Matters-mozgalomtól eredő térdelés, mivel ez azokban az országokban terjed el, ahol rabszolgákat tartottak, Magyarországon viszont ez soha nem volt jellemző. Ezért a magyar válogatott játékosok nem térdelnek. Meg amúgy is, Orbán szerint a magyarok csak Isten, a haza és a szerelmük előtt térdelnek, amikor megkérik a kezét.

Ezt sikerült továbbgondolnia Hoppálnak, aki egyenesen a náci karlendítést elutasító, 1940-es magyar válogatottal hozta párhuzamba a mostani, nem térdelő nemzeti tizenegyet.

„A magyar focisták a náciknak sem voltak hajlandók karlendíteni. Most pedig nem hajlandók a liberálfasisztáknak térdelni” – írta a fideszes országgyűlési képviselő

párhuzamba állítva Black Lives Matters-mozgalom elindítóit a nácikkal.

Hoppált az sem igazán zavarja, hogy a térdelés jelentése azóta átalakult, ma már általánosságban szimbolizálja a faji egyenlőséget a pályán és azon kívül.

Sajnos mindebből az következik, hogy a fideszes Hoppál Péter szerint tehát ez a rasszizmus elleni „gesztus” olyan, mint a náci karlendítés.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Hoppál Péter Black Lives Matters karlendítés náci térdelés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés