Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A Lapos Beach jön, Jávorszky Iván pedig megy, de azért nem messzire: itt a Szeged Podcast negyvenötödik adása!
Szegeden 2021. június 12. 14:30

A Lapos Beach jön, Jávorszky Iván pedig megy, de azért nem messzire: itt a Szeged Podcast negyvenötödik adása!

Szegedi közéleti podcast-sorozatunk legújabb adásában a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont vezetőjével beszélgettünk egészen sok mindenről.

Hirdetés

Egy akkora városnak, mint Szeged, nem baj, sőt, kifejezetten jó, ha nem csak egy szabadstrandja van. Merthogy jelenleg Szegeden egyetlen hivatalos szabadstrand van, ez a Partfürdő strandja. Persze sokan szoktak fürödni máshol is a Tiszában, csakhogy az hivatalosan mind illegális, így nem is nagyon tehet azért az adott partszakasz kezelője, hogy normális körülmények között lehessen ott úszkálni, hiszen alapjáraton tilos az úszkálás.

Ez a helyzet változik meg Szegeden a jövő kedden gyökeresen, hiszen száz százalékkal növekszik a bárki által igénybevehető szabadstrandok száma. Megnyílik a felújított, rendberakott, normális fürdőzési körülményeket kínáló Lapos, vagyis egész pontosan a Lapos Beach.

Dehogy miért most, mi lesz ott pontosan, mennyibe került ez a városnak és hogyan, mettől-meddig fog működni, arról Jávorszky Ivánnal, a Lapos Beachet működtető, szomszédos Szegedi Partfürdőt működtető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

A Jávorszky Iván által vezetett céghez tartozik a Szegedi Partfürdőn és a Laposon túl a városi kulturális élet több fontos, meghatározó intézménye, rendezvénye is, a többi között a Belvárosi Mozi, az IH Rendezvényközpont, a SZIN és a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál is, így az ezekkel kapcsolatos aktualitásokról, tudnivalókról is kérdeztük a cégvezetőt.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 045 · 2021.06.11.

Az adás második felében szintén Jávorszky Ivánnal beszélgettünk, ekkor viszont már arról, hogy már csak néhány napig lesz a fent említett cégcsoport vezetője, elfogadta ugyanis Botka László felkérését arra, hogy a jövőben a szegedi városházán koordinálja, szervezze, fogja össze az önkormányzat és a szegedi civilszervezetek kapcsolatát, ugyes bajos dolgaikat, mindent, ami csak felmerülhet a városban működő a civil szervezetek kapcsán. Hogy milyen tapasztalatai vannak Jávorszkynak ehhez, miért őt kérte fel a polgármester, valamint milyen tervei vannak ezzel kapcsolatosan, arról is beszélgettünk az adásban, de azt sem tudtuk kikerülni, hogy a civilek kapcsán szóba kerüljön a jelenlegi magyar kormány politikája is.

Ezt követően az adás végén a most startoló foci-Eb-ről is okoskodtunk Gedzóval egy kicsit, szigorúan a tízmillió magyar szövettségi kapitány országának szellemisége jegyében. A magyar válogatott esélyeiről, Cristiano Ronaldo fizikai állapotáról, és egyebekről is szó esett, szigorúan antiszakértő stílusban, vagy valami ilyesmi.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

A Szeged.hu a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont részeként működik, a cég ügyvezető igazgatója 2021. július 1-ig Jávorszky Iván.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés