Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. június 11. 20:07 Forrás: pickhandball.hu

Hosszabbított Pastor, még két évig Szegeden marad

A MOL-Pick Szeged 2023. június 30-ig meghosszabbította a vezetőedző, Juan Carlos Pastor szerződését. Ezt Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke jelentette be pénteken.

Hirdetés

A spanyol vezetőedző 2013-ban érkezett Szegedre. Azóta 368 meccsen ült a csapat kispadján. Ez a szám hárommal több lenne, de a Vác elleni bajnokin eltiltás, míg a Balatonfüred és az Orosháza elleni meccsen koronavírus-fertőzés miatt Marko Krivokapics helyettesítette. Ezen a 368 meccsen 282-szer vezette győzelemre a kékeket. 14-szer döntetlen lett az eredmény, míg 72-szer vereséget könyvelhetett el. A magyar NB I-ben 226 találkozón 201 győzelem, 5 döntetlen és 20 vereség a mutatója. Éppen a Szegeden lejátszott idei bajnoki első meccse volt a 200. diadala.

A nemzetközi porondon 126 meccsen vezette az együttest, és főleg állt a kispadunk előtt. 72 győzelem, 9 döntetlen és 45 vereség a mérlege, ebből a BL-ben 112 meccs, 61 győzelem, 9 döntetlen, 42 vereség; a BL-selejtezőben 2 meccs, 1 győzelem és 1 vereség; az EHF-kupában 12 meccs, 10 győzelem és 2 vereség a mutató.

A Magyar Kupában a nyolc idény alatt 19 meccsen ült a kispadon, 12 győzelem mellett 7 vereség a mérlege.

Juan Carlos Pastor minden idők legeredményesebb szegedi vezetőedzője: 2 magyar bajnoki címet, 1 Magyar Kupa-sikert és 1 EHF-kupa diadalt ért el velünk.

Minden idők leghosszabb hazai veretlenségi sorozatát is Pastor mesterrel érte el a MOL-Pick Szeged. 2017. december 2-től egészen 2020. november 28-ig bevehetetlen volt a szegedi vár, az újszegedi sportcsarnok. Közel három éven át senki sem tudott nyerni a kékek ellen, pontosan 156 hétig, azaz 1092 napig.

„Nagyon boldog vagyok, hogy még két évig a MOL-PICK Szeged vezetőedzője lehetek. Úgy vélem, nagyon jó munkát végzünk, a hangulat pedig kiváló a klubnál és a csapaton belül is. A kitűzött célokat is sikerült elérni, és ezt szeretném folytatni a jövőben is. Most az a célom, hogy folytassuk ezeket a sikereket. Várom a júliusi kezdést, hogy elkezdjük a munkát a következő szezonra. Mindenképpen fejlődni szeretnénk. Minden nap keményen dolgozunk. Fontos lesz a következő idényben, hogy az új Arénánkba költözünk, ez mindenkinek nagy előrelépés lesz. Két évre írtam alá, de számomra mindig a következő nap a legfontosabb” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor vezetőedző.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda hosszabbítás Juan Carlos Pastor MOL-Pick Szeged szerződés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés