Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. június 11. 15:44

Félévszázadosak lettek a Szegedi Bajtársak

Képriport
Jelentős évfordulóhoz érkezett a Szegedi Bajtársi Klub, amely idén ünnepli megalakulásának ötvenedik évfordulóját. A fegyveres erők nyugalmazott tagjaiból álló klub az egyik jelentős civil szervezete a városnak.

Hirdetés
Hirdetés

Az esemény ragját jelzi, hogy azon Hári László alezredes felolvasta Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyának, a magyar hadsereg frissen kinevezett parancsnokának köszöntőjét, amelyben egyebek mellett a főtiszt megfogalmazta, hogy Szeged nagy múltú katonaváros.

Ez még annak ellenére is igaz, hogy honvédségi alakulat hosszabb ideje nem állomásozik a városban. Az Ifjúsági Ház nagytermében megtartott ünnepségen elsőként Kispál Jenő nyugalmazott őrnagy mondott beszédet, aki külön megköszönte Botka László polgármester és Szabó Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő munkáját, akik folyamatosan segítik a Szegedi Bajtársi Klub működését.

A klub jelenlegi vezetője, Csepi László nyugalmazott őrnagy emlékezetett arra, hogy a hagyományőrzést és a katonai pálya népszerűsítését tűzték ki célul. Ezek mellett a szabadidős és kulturális tevékenységet folytatnak.

A klub jelenlegi vezetője 2003 óta látja el feladatát, őt megelőzően a korábbi évtizedekben négy nyugalmazott katonai vagy rendőri vezetője volt a több névváltoztatáson átesett Szegedi Bajtársi Klubnak.

Fennállásuk 35. évfordulóján kaptak zászló Botka László polgármestertől. A pénteki ünnepségen Szabó Sándor országgyűlési képviselő kötött ünnepélyes körülmények között szalagot a vándorzászlóra és köszöntötte a klub tagjait.

Az ünnepségen rövid beszédet mondott Sinyi Imre nyugalmazott ezredes, aki az 1990-es években vezette a Bajtársi Klubot.

Ezt követően elismerő díjakat adott át Hári László alezredes. Több éves támogató munkákért elismerésben részesült mások mellett Botka László polgármester és Tóth Károly önkormányzati képviselő. Ugyancsak elismerték a szervezet élén végzett eredményes munkáját Csepi Lászlónak, a Bajtársi Klub vezetőjének.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László jubileum Szabó Sándor Szegedi Bajtársi Klub

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés