Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Gyakorlatok a megsemmisülésre: performanszokkal zárul a MASZK Egyesület Túlélősója
Művház 2021. június 11. 15:26

Gyakorlatok a megsemmisülésre: performanszokkal zárul a MASZK Egyesület Túlélősója

Május közepén indult és hétfőn táncperformasszal zárul a MASZK Egyesület online tavaszi Túlélősója. A rendszerkritikus előadásoknak is helyet adó befogadószínház azért kényszerült Túlélősót szervezni, mert harminc év után idén először egyetlen fillér működési támogatást sem kapott.

Hirdetés

A hatalom által halálra ítélt egyesület megmentéséért korábban a Szegedi Nemzeti Színház támogató gálaestet is szervezett, ahol hatszázezer forint gyűlt össze.

A jelentős múlttal és számtalan szakmai elismeréssel rendelkező szegedi egyesület pedig május 14-én Zsigó Anna és Szabó Zoltán Tiprás című darabjának ősbemutatójával elindított online előadássorozatát.

A következő napokban még két, a Régi Zsinagógában rögzített összművészeti performansz felvételét nézhetik meg a Túlélősóra jegyet váltó érdeklődők.

Június 11-én, pénteken este fél 8-tól vetítik a Kettőspont Színház & Spirituális Ügynökség Gyakorlatok a megsemmisülésre című performanszát, ami egyfajta előtanulmány a társulat premier előtt álló Likvidátor, a felszámoló című kortárs moralitásjátékához.

Az ötven perces előadás keretében a színpadon Debreczeni Imre fest, Hoppál Mihály BassPoetry zenél, Formanek Csaba pedig színházal amellett, hogy ő dráma szerzője is.

Mindezt a legnépszerűbb konyhasók és rock koncertek stílusát imitálva, a kollektív és személyes szégyenkezés apró jeleivel, ám öntudatuk teljes birtokában és az örök számonkérhetőség égisze alatt teszik.

A programsorozat június 14-én, hétfőn Monokróm képzőművészeti táncperformansszal zárul.

Gergye Krisztián és társulata a produkció főszereplője, ihletője pedig a Régi Zsinagóga tere. A kísérleti produkció a MASZK Egyesület felkérésére született, egyszeri és különleges alkalom.

A párhuzamosságról és a tükröződésről szól, miközben a tér szakralitását gondolja újra egy több órás alkotófolyamatban, amit egy rövidebb filmben kísérhetnek végig a nézők, egészen a mű megszületéséig.

Mindkét produkció online, felvételről tekinthető meg a Tixa streaming felületén.

Jegyvásárlók az online jegyváltás után emailben kapják meg a linket, amin közvetlenül, regisztráció nélkül, az előadás kezdete után huszonnégy órán keresztül tekinthetik meg a produkciót.

Egy adott linken egy előadás csak egy alkalommal, egy eszközről tekinthető meg, azaz nem újranézhető.

Ötezer forintért támogatói jegy is váltható, amivel bárki hozzájárulhat a szegedi független színház megmentéséhez.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MASZK Egyesület online programok régi zsinagóga Túlélősó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés