Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mihálik Edvin bejelentése alapján eljárás indult a Szegedi Tudományegyetem takarítási botránya miatt
Szegeden 2021. június 11. 12:57

Mihálik Edvin bejelentése alapján eljárás indult a Szegedi Tudományegyetem takarítási botránya miatt

A Közbeszerzési Hatóság megvizsgálta az ügyet és úgy döntött, elindítja a jogorvoslati eljárást.

Hirdetés

Mihálik Edvin Momentumos politikus áprilisban tett feljelentést amiatt, hogy közbeszerzés nélkül adott 750 millió forintos megbízást egy cégnek a szegedi egyetem vezetése. Eredetileg a 24.hu tárta fel, hogy az új cég a korábbinál háromszor drágábban vállalta a munkát és az összeférhetetlenség gyanúja is felmerült, mert a megbízott vállalkozás korábbi tulajdonosa az egyetem közbeszerzési osztályán dolgozik.

Szeged Zöld város programért felelős tanácsnoka Facebook bejegyzésben osztotta meg a Közbeszerzési Hatóság levelét, amiben azt írják:

„A Közbeszerzési Hatóság a közérdekű bejelentésben foglalt tényállás teljes feltárása érdekében a vitatott szerződést és annak megkötésével kapcsolatos iratokat a Beszerzőtől bekérte és megvizsgálta, amelynek eredményeképpen a Közbeszerzési Hatóság elnöke a Közbeszerzési Döntőbizottság jogorvoslati eljárását kezdeményezte.”

A dokumentumból az is kiderül, hogy a hatóság a rendelkezésre álló iratokból nem tudta megállapítani az összeférhetetlenség tényét, így emiatt nem tettek lépéseket. Válaszukból nem derül ki egyértelműen, hogy mit találtak az iratokban, ami miatt elindítják az eljárást, de feltehetőleg azt kifogásolják, hogy nem lett kiírva rendes közbeszerzés a takarítás megbízásokra.

Mihálik Edvin azt írja, ha bebizonyosodik, hogy Rovó László szabálytalanul ítélt oda 750 millió forintot a takarító cégnek, akkor le kell mondania.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mihálik Edvin Momentum Szegedi Tudományegyetem SZTE takarítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés