Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. június 11. 10:48

Egy hét múlva búcsúzik a Szent István téri kézműves és borpiac

Június 18–20. között rendezik meg a következő, egyben az utolsó Szent István téri borpiacot. Mint mindig, ismét készülnek néhány újdonsággal a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés

A részletekről Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta a szeged.hu-t:

– Amikor év elején megszületett a gondolat, hogy valamilyen módon segíteni szeretnénk idén is a megjelenési lehetőség nélkül maradt kézműveseket, még mi sem gondoltuk, hogy rövid idő alatt ilyen hatalmassá növi ki magát a rendezvény. A célunkat elértük, amikor a vírushelyzet engedte, kéthetente meghirdettük a piacot. Az ország minden tájáról érkeztek kézművesek, a kezdeti létszám májusra megduplázódott, a pünkösdi hétvégére pedig már borkereskedéseknek is tudtunk helyet biztosítani. A visszajelzések alapján mind a kereskedői, mind a látogatói oldal jól fogadta a rendszeres kézműves és borpiacot. A megélt sikerek ellenére június 20-án jó időre búcsút intünk a Szent István téri forgatagnak, hiszen a dolgok jelen állása szerint visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Innentől minden időnket és energiánkat immár az augusztus 20-i államalapítási rendezvény és a szeptemberi Bor tér szervezése köti majd le.

Az utolsó Szent István téri kézműves és borpiac sem múlhat el újdonságok nélkül. A gyerekeket óriás építőkockákkal, ugrálóvárral, körhintával és kisvonattal várják. A kézműves sörök rajongóinak jó hír, hogy ezúttal a kiskunhalasi Oázis Sörfőzde és a hódmezővásárhelyi Alkimista Sörfőzde is elhozza sörkülönlegességeit.

A víztorony szombat és vasárnap is látogatható lesz 11 órától 16 óráig a hatályos járványügyi szabályok betartásával.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bor kézműves Rácz Attila Szent István tér Szent István téri kézműves és borpiac

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés