Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Hatalmas sportemberi gesztus: Marian Cozmáról, a Veszprém meggyilkolt játékosáról nevezik el a vendégszektort az új, szegedi kézilabdacsarnokban
Ziccer 2021. június 10. 17:14

Hatalmas sportemberi gesztus: Marian Cozmáról, a Veszprém meggyilkolt játékosáról nevezik el a vendégszektort az új, szegedi kézilabdacsarnokban

A három részből álló új aréna neve még nincs meg, de a kézilabdacsarnokot Bérczi Mihály klubalapítóról nevezi el a MOL-Pick Szeged. A Veszprém meggyilkolt játékosának nevét veszi föl a vendégszektor.

Hirdetés

Az új arénában igazi kézilabda-történelmi névsor emlékezteti majd a szurkolókat a szegedi tradíciókra. 

A klub két alapítója közül Bérczi Mihályról a 8300 fős csarnokot nevezik el a három épületből álló arénában, az 1500 fős akadémiai csarnok Ludányi Márton nevét veszi föl. Utóbbi a klub legendás utánpótlásedzője is volt, így érthető a névválasztás.

Mindketten sokat tettek a szegedi kézilabdáért, amelyért csak hálával tartozunk mondta a klub honlapjának Szűcs Ernő Péter elnök, aki szerint a szegedi kézilabda idén ünnepli hatvanadik évfordulóját, így természetesen nem a szektorok elnevezése lesz az egyetlen, amivel a jelen emléket kíván állítani a múltnak.

A klub tervein szerint Szabó „Sonka” László, Tóth Géza, Lele Ambrus, Bartalos Zoltán, Fekete Róbert, Zubai Szabolcs és még sok más legenda neve is ott lesz az új arénában. A távozó csapatkaptány, Jonas Källmanról szektort neveznek el.

Nem felejtjük el, hogy mennyit tettek klubunkért, hány oldalt írtak közel hatvan éves történelmünk könyvébe – tette hozzá Szűcs Ernő Péter.

A MOL-Pick Szeged még 2019-ben Ilyés Ferenc segítségével felvette a kapcsolatot a tragikusan fiatalon elhunyt Marian Cozma családjával. Az édesapát, Petre Cozmát arról tájékoztatták, hogy fiukról neveznék el a vendégszektort.

A Cozma család megható levélben köszönte meg, hogy nem felejtjük el a gyermeküket, így a vendégszurkolók mindig a Marian Cozma-szektorban szurkolhatnak majd kedvenceikért.

Marian Cozmát 2009. február 8-án a veszprémi Patrióta bárnál szúrták szíven, miután szóváltásba keveredett több ott szórakozó vendéggel. A segítségére siető csapattársai közül ketten súlyosan megsérültek. A két – akkor még – feltételezett elkövetőt – menekülés közben – még aznap elfogták az osztrák rendőrök. A bíróság végül 2012-ben Raffael Sándort 18-18 évre, Sztojka Ivánt 8 év fegyházbüntetésre ítélte.

A klub elnöke azt is elmondta: „2021 már most is kiemelkedő év történelmünkben, hiszen amellett, hogy ismét magyar bajnoki címet nyertünk, az év második felében méltó helyükre költözhetnek csapataink és a szurkolóink is. Célunk, hogy az épülő aréna ne csak otthonunk legyen, de emléket is állítson az elmúlt 60. évnek. Kötődésünk a városhoz, valamint történelmünkhöz elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelen sikerei mellett a jövőt, további fejlődésünket is megalapozhassuk”.

A MOL-Pick Szeged múlt szombaton megszerezte története negyedik bajnoki címét, miután kettős győzelemmel, 68–64-es összesítéssel legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda NB I bajnoki döntőjében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kézilabdacsarnok MOL-Pick Szeged Marian Cozma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés