Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 10. 16:16 Forrás: Szeged Televízió

Ligeti Miklós: A jogi feltételek adottak, csak az akarat hiányzik a korrupciós ügyek felderítéséhez

Kövér László szerint az ügyészség a magyar szuverenitás egyik fontos tartóoszlopa – erről beszélt szerdán a házelnök. Valószínűleg erről is mást gondol Jakab Péter, aki kedden este ismét vetített: most éppen Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc képét a szegedi Csillagbörtön falára. Az adás vendége Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója.

Hirdetés

A szakértő részletesen cáfolta Kövér László ügyészségre vonatkozó nyilatkozatait: mint mondta, nem igaz, hogy az ügyészség a parlamentnek lenne felelős és azt állítani, hogy az Európai Ügyészség a kommunista diktatúrához hasonló, egy zagyvaság.

Aki pedig a pártállami időszakban működő igazságszolgáltatást pozitív példaként emlegeti, annak inkább orvoshoz, mint jogászhoz kell fordulnia.

Ligeti Miklós hozzátette, jelenleg minden jogi és személyi feltétel adott ahhoz, hogy a magyar igazságszolgáltatás felderítse a korrupciós ügyeket – itt sokkal inkább az akarat hiányzik. A probléma azonban nem kizárólag Polt Péter legfőbb ügyész személye, hanem az ügyészség működési környezete és elszámoltathatóságának hiánya.

A Transparency International jogi igazgatója példaként Simonka György és Boldog István fideszes képviselőket említette. Mint mondta, az elmúlt 30 év legnagyobb korrupciós fogásairól van szó, a gyanúsítottak még sincsenek letartóztatásban.

A teljes beszélgetés itt látható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Szeged Televízió Téma Európai Ügyészség igazságszolgáltatás korrupció Kövér László legfőbb ügyész Legfőbb Ügyészség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés