Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Jávorszky Iván elfogadta Botka László felkérését: júliustól a civil szervezetekkel foglalkozik a városházán
Szegeden 2021. június 10. 10:30

Jávorszky Iván elfogadta Botka László felkérését: júliustól a civil szervezetekkel foglalkozik a városházán

Az lesz a feladata, hogy koordinálja, erősítse az önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatát.

Hirdetés

Botka László polgármester felkérte Jávorszky Ivánt, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ügyvezető igazgatóját, hogy július elsejével a polgármesteri hivatal vezető köztisztviselőjeként koordinálja, erősítse az önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatát. Jávorszky örömmel vállalja a feladatot, mert elmondása szerint már három évtizede foglalkozik a civil szervezetekkel.

– Váratlanul ért Botka László polgármester felkérése, ami nagyon megtisztelő. Igent mondtam a polgármesternek, boldogan és büszkén vállalom a feladatot

– mondta Jávorszky Iván, aki elmondása szerint gyakorlatilag a kilencvenes évek eleje óta dolgozik civil szervezetekben, illetve foglalkozik civil szervezetekkel, és pályája során mindig nagy hangsúlyt fektetett a civil szervezetekkel való együttműködésre, a kapcsolatok erősítésére és fejlesztésére.

– 1992-ben a segítségemmel került Magyarországra a világszerte ismert, oktatásszervezéssel és diákoknak szóló vállalkozási-üzleti képzéssel foglalkozó Junior Achievement. Az amerikai alapítvány magyarországi szervezetének menedzselése, a kapcsolatok kiépítése, a regionális irodahálózat működtetése volt egyebek mellett a feladatom ügyvezetőként. Aztán évekig dolgoztam az egyesületi, majd alapítványi formában működő SOS Gyermekfalu nemzeti igazgatójaként, ahol szintén nagy hangsúlyt kapott a munkámban a civil szervezetekkel történő együttműködés és kapcsolattartás. Több évig voltam a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) tanácsának választott tisztségviselője. Tudni kell, hogy bő tíz éve ez az alap volt az egyetlen rendszer Magyarországon, ami évente mintegy tízezer civil szervezetnek nyújtott támogatást. Majd 2010 után előbb befagyasztották a civilek támogatási pénzét, aztán megszüntették az NCA-t, és a kormány létrehozta a saját szervezetét, a Nemzeti Együttműködési Alapot – mondta Jávorszky Iván.

– A civil szervezetek nagyon fontos alkotói és alakítói minden demokratikus társadalomnak. Szeged amellett, hogy a legzöldebb magyar város lesz, lehet akár a legcivilebb magyar város is

– véli Jávorszky.

Úgy tudjuk, Botka László azt javasolja majd a június 25-i közgyűlésen a képviselőknek, hogy Kolonics Erika, ismert és elismert kulturális szakembert, a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezőjét, az IH Rendezvényközpont vezetőjét bízzák meg 2021. december 31-éig a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. vezetésével, valamint a polgármester javaslatot tesz arra is, hogy miután a megbízás lejárt, bár ez nem lenne kötelező, írjanak ki pályázatot a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. ügyvezető igazgatói posztjára.

A Szeged.hu a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. cégcsoport része, ennek ügyvezető igazgatója jelenleg Jávorszky Iván.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László civil szervezet IH Rendezvényközpont Jávorszky Iván Kolonics Erika polgármester Szegedi Ifjúsági Napok szegedi önkormányzat Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés