Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 9. 21:10 Forrás: mti

Elbúcsúztatták Puhl Sándort

A Szent István Bazilikában szűk családi és baráti körben vettek végső búcsút Puhl Sándortól, a világ egykori legjobb labdarúgó-játékvezetőjétől, a magyar szövetség játékvezetői bizottságának alelnökétől.

Hirdetés

A szertartáson - amelyet Kiss Rigó László szeged-csanádi megyés püspök tartott - a szövetség vezetése, így Csányi Sándor elnök és Vági Márton főtitkár is részt vett. A szövetség nevében Berzi Sándor alelnök mondott búcsúbeszédet.

Puhl - aki május 20-án, 65 évesen hunyt el - polgári foglalkozását bútorüzleti dolgozóként kezdte, 1993-tól az egri Domus Áruház igazgatója volt, 1970-ben kezdett bíráskodni, majd 1984-től működött a labdarúgó NB I-ben. Világhírre a kilencvenes években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának elismeréseként a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének 1994 és 1997 között, illetve adta át neki az ezért járó aranysípot. Ő vezette az emlékezetes brazil-olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund-Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is.

Puhl Sándor - aki Eger és Emőd város díszpolgára volt - 2002 és 2007 között tagja volt a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői bizottságának, 2010 óta pedig az MLSZ játékvezető bizottságának az alelnökeként dolgozott.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Puhl Sándor temetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés