Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Júniusban is elindul a Musical Villamos: az István, a király Rékája és A Csárdáskirálynő Bónija végig éneklik a fél várost
Művház 2021. június 9. 15:42

Júniusban is elindul a Musical Villamos: az István, a király Rékája és A Csárdáskirálynő Bónija végig éneklik a fél várost

Húsz néző ismét felszállhat júniusban a szegedi Musical Villamosra, amelynek vendégei a Budapesti Operettszínház két művésze – Kerényi Miklós Máté és Kardffy Aisha – lesznek. Az ötven perces műsort élőben és online is élvezhetik a musicalrajongók.

Hirdetés

Június 27-én, vasárnap ismét elindul a szokásos időben, délután 2 órakor a Musical Villamos.

A vendég ez alkalommal Kerényi Miklós Máté és Kardffy Aisha a Budapesti Operettszínház két fiatal művésze lesz.

Amellett, hogy húszan jegyet válthatnak és fel is szállhatnak a nosztalgia villamosra, online továbbra is ingyenesen nézhetik a műsort az érdeklődők az egész országból, de akár külföldről is.  

Az SZKT 1905-ben gyártott nosztalgia villamosa most is a Szeged Plaza elől indul és ide is érkezik vissza.

A Musical Villamos útvonala

  • 14.00: Szeged Plaza
  • 14.15: Széchenyi tér
  • 14.28: Szeged, Nagyállomás
  • 14.00: Szeged Plaza

Ez alkalommal két fiatal budapesti színész is a villamos „utasa” lesz.

Kardffy Aisha a Budapesti Operettszínház legfiatalabb szubrettje, aki középiskolai tanulmányai alatt, mindössze 16 évesen, korkedvezménnyel felvételt nyert a Pesti Broadway Stúdióba.

Számos operettben – többek között a Kékszakállban, a Luxemburg grófjában – játszott szubrett szerepet. Ő alakította Claire-t a Riviera Girl-ben, ami a Kálmán Imre Teátrum nyitóelőadása volt 2017 áprilisában.

A Csárdáskirálynő Stázijaként járt Kínában, Dél-Koreában, Erdélyben és Szlovákiában a „Csárdás100” című koncertsorozattal, de láthatták a nézők az Arénában is mint Júlia, a Rómeó és Júlia című musicalben.

Mostanában főleg musicalekben láthatja a közönség: ő alakítja Rékát az István, a királyban, és Vitay Georginát az Abigélben.

Kerényi Miklós Máté ugyancsak a Budapesti Operettszínház tagja, táncos-komikus és musical szerepeket egyaránt játszik.

Pályáján kiemelkedik a Szentivánéji álom című worldmusicalben Puck figurája, A Csárdáskirálynő Bónija, a Szép nyári nap Neoton-musical Öcsije, a Szerdán tavasz lesz című retroperett Montija, vagy a Cigányszerelem Tivadarja.

2010-ben a Szegedi Szabadtéri Játékokon Woofként is bemutatkozott a Hairben. Európától Ázsiáig számtalan országban turnézott, a hungarikumnak számító magyar operettet népszerűsítve.

Megkapta a fiatal tehetségeknek járó Marsallbotot, valamint a MASZK elismerését jelző Soós Imre-díjat is. 2010-ben Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekversenyen párjával második helyezést ért el a szubrett-táncos komikus kategóriában, egy évvel később pedig a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekversenyen karakterénekesként nyert.

(Nyitóképünkön a Budapesti Operettszínház két művésze. Fotó: Kerényi Miklós Máté)

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Musical Villamos Palladium Szeged Kardffy Aisha Kerényi Miklós Máté koncert online program
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés