Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. június 9. 09:55

Beethovenre emlékeznek a Somogyi-könyvtár újrainduló Zenei Albumában

Újraindul a Somogyi-könyvtár hagyományos kamarakoncert-sorozata, a Zenei Album. Szerdán délután 5 órakor a programsorozat keretében Ludwig van Beethovenre emlékeznek a bibliotéka első emeleti közösségi terében.

Hirdetés

A Zenei Album sorozatának programjai több évtizedes múltra tekintenek vissza, amelyek keretében kamarakoncertekkel emlékeznek a zeneirodalom nagyjaira.

Ilyenkor a híres zeneszerzők műveiből nemcsak a legnépszerűbb darabok csendülnek fel neves szegedi előadóművészek tolmácsolásában, hanem a komponisták életrajzát is megismerhetik a koncertlátogatók.

A szerda délután 5 órakor kezdődő ingyenes kamarakoncerten a Tavaszi szonáta, a Holdfény szonáta és a Cavatina az op. 130-as vonósnégyesből című művek csendülnek fel a világhírű zeneszerző alkotásaiból.

A koncerten közreműködik Behán László Dezső (hegedű), Császár Zsuzsanna (zongora), Kőrösi Györgyi (cselló), Kosztándi István (hegedű) és Tuzson Edina (brácsa).

A Somogyi-könyvtár rendezvényeit, kiállításait csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a felügyeletük alatt lévő, 18. életévüket be nem töltött személyek látogathatják. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A helyszínen a maszk használata kötelező.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes koncert koncert Somogyi-könyvtár Ludwig van Beethoven program Zenei album
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés