Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Gyerekszereplőket válogattak a Jézus-musicalbe: százból a nyolc legügyesebb léphet fel a Dóm téren
Művház 2021. június 8. 18:50

Gyerekszereplőket válogattak a Jézus-musicalbe: százból a nyolc legügyesebb léphet fel a Dóm téren

Képriport
Gyerekszereplőket válogattak kedden délután Reök-palotában a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperába. A Szabadtéri Játékokon július 2-án mutatják be, majd újabb négy estén játsszák a világhírű musicalt. A darabban nyolc gyermektáncosra lesz szükség, mintegy százan jöttek el a válogatóra.

Hirdetés

A világhírű szuperprodukció a Madách Színházból érkezik, és Szirtes Tamás rendezésében lesz látható a Dóm téren.

Az ismert fővárosi művészek mellett szegedi gyermekszereplők, fiatal táncosok is fellépnek majd a produkcióban. A rockopera előadásaiban mások mellett olyan művészekkel állhatnak fel a hatalmas színpadra, mint Feke Pál, Gallusz Nikolett, Serbán Attila vagy Sasvári Sándor.

– Kilenc-tizenkét éves gyerekeket vártunk a mai válogatásra. Nagyon-nagy az érdeklődés, nagyjából százan jöttek el. Van, aki először vesz részt ilyen válogatón, de találkoztam olyan gyerekekkel is, akik a színházban vagy Szabadtérin már statisztáltak és most visszatértek hozzánk – mondta Barnák László főigazgató a casting megkezdése előtt.

A darabhoz magabiztos tánctudással rendelkező fiatal szereplőket kerestek, előnynek számított az énektudás, ám a castingra nem kellett külön produkcióval készülni.

A gyerekeket csoportokra osztva táncoltatta meg a válogatást vezető Tihanyi Ákos koreográfus és asszisztense, Molnár Ferenc.

Még több fotó a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva látható (fotók: Szabó Luca)

– Boldog vagyok, mert Szegeden mindig nagyon sok tehetséges gyerek jön el a válogatóra. Most is nagyjából százan vannak itt és közülük nyolcat választunk majd be a produkcióba. Egy ilyen válogatón nagyon rövid idő alatt is meg lehet látni a jelentkezők ritmusérzékét, igyeszünk megfigyelni, hogy milyen gyorsan tanulnak, de fontos a jó mozgáskészség és a magabiztos színpadi jelenlét is. Ezek alapján válogatunk – mondta a koreográfus, Tihanyi Ákos.

A délután igazi főszereplői azonban a gyerekek voltak. Az első továbbjutottak között érdeklődtünk.

– Azért igyekszem bekerülni az előadásba, mert nagyon szeretek táncolni. Az eddigi feladatok nem voltak túl nehezek, bízom benne, hogy nekem is lesz esélyem – mondta a kilenc éves Farkas Annabella Lívia.

A Tisza-parti általános iskola  tizenegy éves diákja, Aradi-Szabó Anna igazi rutinos művésznek számít már. Korábban többek között szerepelt a szegedi színház Valahol Európában előadásában, a napokban pedig részt vett a Tessék engem elrabolni! című film forgatását is. Szerencsére, őt nem rabolták el, és most el tudott jönni a válogatóra.

– Megláttam a hirdetést és egyből beadtuk a jelentkezésemet. Máskor is szerepeltem már színdarabban és filmben is, gondoltam, most is megpróbálom. Ismerem is a musicalt, sokszor énekelem otthon a dalait – mondta Anna, aki már túljutott az első válogatón.

A szerencsés kiválasztottaknak június 28-án próbákkal kezdődik a munka, közönség elé pedig július 2-án léphetnek először.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: casting Dóm tér előadás Jézus Krisztus Szupersztár Reök palota Szegedi Szabadtéri Játékok szereplők tánc válogató
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés