Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 8. 15:56

Rekordbevételt ért el Lázár János kastélyos cége

A luxuskastély megduplázta a bevételeit, aranyáron bérelhető a volt kancelláriaminiszterhez köthető ingatlan.

Hirdetés

A járvány súlyos csapást mért a vendéglátásra és az idegenforgalomra, a Grosswiese Zrt.-nek azonban, ami a batidai ingatlant birtokolja, meg sem kottyantak a lezárások. A társaság 2020-ban csaknem 80 millió forint bevételt termelt és 40 millió forint nyereséggel zárta az évet – írja a 24.hu.

A vendégház kibérlésének ára napi 500 ezer forint plusz áfa.

A kastélyt azonban nem veheti ki akárki, és nem csak a magas ár miatt. Az ingatlan bérbeadása ugyanis zárt körben zajlik, vadászati turizmust szervező cégeken és vadásztársaságokon keresztül. Az azonban nem egyértelmű, hogy a 80 millió forintos bevétel  kizárólag a szálláskiadásból származik-e.

Lázár Jánosnak csaknem 23 százalékos tulajdonrésze van a Grosswiese Zrt.-ben.

A fideszes politikus a 24.hu kérdésére elmondta, hogy vagyonkezelőként a részvénytársaság egyéb gazdasági és pénzügyi tevékenységet is végez, más cégben is rendelkezik érdekeltséggel, amelyekből bevétele származik. Hogy pontosan milyen befektetésekről van szó, az nem derült ki a válaszból.

A lap azt is megemlíti, hogy a batidai vadászkastély tulajdonosi viszonyai meglehetősen homályosak. Lázár saját bevallása szerint 22,92 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, de az Opten cégadatbázis adatai ennek ellentmondanak – azokban ugyanis egy a fideszes politikushoz köthető ügyvéd, Kulik Jenő jelenik meg 99 százalékos tulakdonosként.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Batida Fidesz Hódmezővásárhely Lázár János vadászat vadászkastély
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés