Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 8. 14:53

Milliárdos cégbirodalmat épített ki az Elios ügyben érintett fideszes parlamenti képviselő családja

Karácsonykor két új luxusterepjáró beszerzésével ünnepelték meg az átütő üzleti sikert.

Hirdetés

A Horváth István Tolna megyei Fideszes képviselő és családja tulajdonában álló cégbirodalom több mint kétmilliárd forint bevételt és 185 millió forint profitot könyvelt el tavaly – írja a 24.hu. A kiemelkedő üzleti sikerhez jelentős külső segítséget is kaptak:

Csaknem egymilliárd forint uniós támogatást kaptak a családi cégek az elmúlt években.

A brüsszeli források két állattenyésztéssel foglalkozó vállalkozáshoz kerültek:

  • A Bikácsi Agrár Kft. a fideszes képviselő feleségének tulajdonában van és összesen 472 millió forintot kapott ugyanazon a pályázaton, amin Kósa Lajos édesanyjának korábbi cége is nyert 123 milliót – emlékeztet a lap.
  • A Bafami Sertéstenyésztő és Hízlaló Kft.-nek Horváth István és lánya a tulajdonosa, ez a cég 487 millió forintot nyert sertéstelep fejlesztésre.

A fideszes politikus neve korábban azért került be a sajtóba, mert egy kiszivárgott hangfelvétel szerint még szekszárdi polgármesterként részt vett a trafikkoncessziók leosztásában. Akkor a kormánypárt helyi képviselői válogattak a pályázók között, a beszélgetésen Horváth részéről elhangzott még az is:

„Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni”

Jorváth vezette a várost akkor is, amikor a miniszterelnök vejének akkori cége, az Elios végezte a világításkorszerűsítési munkákat. Az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF később a szekszárdi projektet találta a leginkább gyanúsnak.

A 24.hu azt is kiderítette, hogy a családhoz köthető cégek beszereztek tavaly két luxusautót is. Egy BMW X5-ös terepjárót 20 millió forintos lízingszerződés keretében, illetve egy Mercedes GLC típusú járművet, amiért még 11 millió forinttal tartozik az egyik vállalkozás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Elios Fidesz korrupció közpénz milliárdos trafik uniós támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés