Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 7. 20:39 Forrás: Alfahír

Jakab Péter nem tervezi, hogy visszalépne a miniszterelnök-jelöltségtől

A Jobbik elnöke határozottan cáfolta, hogy visszalépne a miniszterelnök-jelöltségtől, a célja inkább az, hogy megnyerje az előválasztást.

Hirdetés

Jakab Péter az Alfahírnek határozottan cáfolta, hogy a visszalépését tervezné. Mint mondta, aki ebben a minősítésben előválasztáson indul, az nem azért teszi, hogy a későbbiekben más javára visszalépjen, hiszen a célja, megnyerni az előválasztást és ami ennél sokkal nagyobb feladat, hogy legyőzze Orbán Viktort, ezáltal pedig elhozza a szabadságot és a jólétet ennek az országnak. Ehhez nem árt, ha olyan politikus nyeri meg az előválasztást, aki nem volt részese a 2010 előtti világnak. Ha megújulást akarunk, akkor új arcra van szükség - tette hozzá Jakab.

A visszalépés gondolata a párt elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni. Szerinte ezt a mondatát sokan félreértették a sajtóban.

A Fudan egyetem és a Diákváros kapcsán elmondta, szeretnék elérni, hogy az 500 milliárd forintot, amit egy kínai egyetemre szeretne a kormány elkölteni, inkább a megélhetési válság csökkentésére költsék.

Mindezt Budapest mellett a vidék Magyarországán, ahol a bérszínvonal a fővárosi szinttől messze elmarad. Szerinte a kínai egyetemre elkölteni kívánt 500 milliárd forintnak jobb helyen lenne a magyar emberek pénztárcájában.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előválasztás Jakab Péter miniszterelnök-jelölt visszalépés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés