Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Visszavonultatták a távozó csapatkapitány 8-as mezét és szektort neveznek el róla az új arénában
Ziccer 2021. június 7. 19:41

Visszavonultatták a távozó csapatkapitány 8-as mezét és szektort neveznek el róla az új arénában

Képriport
A hagyományoknak megfelelően egy családi napon búcsúztatták a szezont a MOL-Pick szeged játékosai és vezetői. A bajnoki aranyérem megszerzése miatt érzett örömbe azonban most bánat is vegyült, hisz több játékostól búcsút vett a csapat, köztük a csapatkapitánytól Jonas Källmantól.

Hirdetés

Jókedvűen gyülekeztek a MOL-Pick Szeged játékosai és a szakmai stáb, valamint családtagjaik a hagyományos szezonzáró családi napra. A bajnoki arany kisimította az arcokon a ráncokat, még a vezetőedző, Juan Carlos Pastor is jókedvűen, mosolyogva beszélgetett a játékosokkal. Az első hely örömét, azonban beárnyékolta egy kicsit a búcsúzás bánata.

Ahogy Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged elnöke fogalmazott, bajnok csapatot köszöntenek és egyben bajnokokat búcsúztatnak. Az elnök szerint az elmúlt 10 év legnehezebb időszaka volt a mostani, és senki sem gondolta volna decemberben, hogy bajnokságot tud nyerni a covid-járvány által megtépázott csapat, de végül ez sikerült.

A MOL-Pick Szeged öt játékosától búcsúzott el ma.

Stanislav Kaspárek nagyon jó emlékekkel távozik Szegedről, ahogy fogalmazott, 6 csodálatos évet töltött el Magyarországon, ebből hármat Balatonfüreden, hármat pedig Szegeden. Elmondta, egy kicsit meg is tanult magyarul, igaz néhány sör kell ahhoz, hogy használja nyelvtudását.

Kaspáreknek sörre javul a magyarja (Fotók: Iványi Aurél)

Mellette Martin Stranovsky, Dimitrij Zsitnyikov és Joan Canellas is a távozók között van. A világbajnok spanyol játékos a szegedi közönséget emelte ki, mint a legemlékezetesebbet. Számára óriási élmény volt a megtelt csarnok, amiben ellenfélként nehéz játszani, de hazai játékosnak felemelő érzés. Canellas hozzátette, az év elején még nehezen tudták elképzelni, hogyan is fejeződik be ez a szezon, de minden a lehető legjobban alakult.

Az irányító a várost is nagyon megszerette, szerinte csodálatosak az épületek.

Jó végig sétálni a városon, nehezen tudok elképzelni más helyet a világon, ahol jobb lenne élni. Ráadásul az év nagy részében az idő is gyönyörű. Nagyon szeretek átsétálni a hídon, mert imádom a folyót. Azt hiszem a város kezdettől befogadott és ez igen jó érzés.”

– tette hozzá.

Canellas Szegedet is megszerette

Legjobban azt sajnálja, hogy nem tud már játszani Pick-játékosként az új arénában.

„Minden nap elsétáltam mellette, láttam, hogyan nő ki a földből, és csodás csarnok lesz. Nekem az a legnehezebb, hogy ott már nem fogom megtapasztalni, milyen lesz egy teltház előtt pályára lépni.”

A csapatkapitány, Jonas Källman is máshol folytatja jövőre. A játékostól az utolsó hazai meccsén a szurkolók egy óriási molinóval búcsúztak el, amely nagyon meghatotta.

Az egész sportcsarnok fölállt egy percre, és csak miattam. Gyönyörű kép volt. Ez nagyon sokat jelent nekem, most, hogy az utolsó meccset játszottam Szegeden és befejezem a pályámat. Csodálatos volt!”

A játékoson egész délután látszott, hogy számára is nehéz a búcsú, ahogy fogalmazott, hét éve része már a klubnak és ő is és családja is nagyon jól érezték magukat Szegeden.

Ez egy csodálatos utazás volt attól a pillanattól kezdve, hogy ideérkeztem. Nagyon büszke vagyok, és boldog, hogy ennek a klubnak a játékosa lehettem ennyi évig. Ráadásul az utolsó szezon nem is érhetett volna véget szebben! Köszönöm a klubnak és a rajongóknak, és szép folytatást kívánok nekik.”

A kapitány, Jonas Källman és a visszavonultatott 8-as számú mez

Az eseményen bejelentették, hogy a Källman által viselt 8-as számú mezt végleg visszavonultatják, illetve a kiváló játékosról szektort neveznek el az új arénában. A csapattársak vastapssal búcsúztak el a kapitánytól.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés