Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 7. 07:11

Jutott 600 millió forint állami támogatás a fideszesek kedvenc kávézójának is

Mivel nem egyszerű csak úgy kávézót támogatni 600 millióval, a pénzt előbb a Batthyány Lajos Alapítványnak adták Rogánék.

Hirdetés

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda adott 3 milliárd 498 millió forintot a fideszes körökben nagyon kedvelt Batthyány Lajos Alapítványnak, ami aztán ezt továbbosztotta más kedvelt szervezetek között.

A K-Monitor azt írja:

„Az élet körforgása: a Rogán-féle Kabinetiroda több, mint 3 milliárdot ad egy Alapítványnak, akik aztán továbbosztanak több, mint 700 milliót az Alapjogokért Központ mögött álló Kft.-nek. Akik aztán elmondják a TV-ben, hogy mennyire jó munkát végez a Kormány. Mindezt az adónkból”.

A támogatott szervezetek között ott találjuk:

  • az Apriori Cultura NKft.-t 600 millió forinttal;
  • a Jogállam és Igazság Nkft.-t 720 millió forinttal; 
  • az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítványt 88 millió forinttal;
  • a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületet 137 millióval;
  • a Mindszenthy Alapítványt 60 millióval és a
  • BL Nkft.-t 323 és fél millió forinttal.

Ezek közül a Apriori Cultura NKft. üzemelteti a fideszes kedvenc kávézóját a 444.hu szerint. Az Apriori tulajdonos-ügyvezetője az a Szalai Zoltán, aki a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója. 

Szalai belvárosi kávézójának Scruton a neve, ebben működik a Scruton Közösségi Tér, amire elvileg 600 milliót kaptak. A 444.hu azt is megnézte, hogy a Scruton által forgalmazott termékek között ez van:

Meleg-, hideg étel, kávéital, alkoholmentes- és szeszes ital, csomagolt kávé, dobozos, illetve palackozott alkoholmentes- és szeszes ital, cukrászati készítmény, édesipari termék, kenyér- és pékáru, sütőipari termék, könyv.

Ez egy újhullámos kávézónak tűnik, ahol olvasgatni és könyvet is lehet venni, ez kapott 600 millió forint támogatást most áttételesen, egy szereplő közbeiktatásával Rogán Antaléktól.

A 444.hu azt is írja, Rácz Zsófia államtitkár és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is fontosnak tartotta, hogy az Instagramon reklámozza a Scrutont, mint kedvenc kávézóját.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állami támogatás Fidesz kávézó Rácz Zsófia Rogán Antal Szentkirályi Alexandra Apriori Cultura NKft. Batthyány Lajos Alapítvány Szalai Zoltán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés