Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 6. 10:12 Forrás: Szegedi Tükör

Örülünk? – Dombai Tünde jegyzete


Hirdetés

„Magyarország szívdobbanása ma ez a két szó: ELÉG VOLT.
– Elég volt, hogy a beteg embereket, súlyos sérülteket ellátás helyett ide-oda küldözgessék az országban.
– Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek milliószám nem tudják hó végén kifizetni a számláikat.
– Elég volt abból, hogy a kormány nem veszi emberszámba az időseket, a betegeket, a diákokat, a rászorulókat.
– Elég volt a kíméletlenségből, az érzéketlenségből.
– Elég volt abból, hogy egyre nehezebb megélni, miközben egyre többet dolgoznak az emberek.
– Elég volt, hogy egyre kevesebb jut azoknak, akik gürcölnek, gyereket nevelnek, egymásról gondoskodnak, becsülettel próbálnak fennmaradni, miközben egyre több jut a léhűtőknek, a hazudozó milliárdos szélhámosoknak, az állam védelmét élvező ügyeskedőknek.
– Elég volt abból, hogy mindent elvesznek, amiért az emberek megdolgoztak, és mindent eladnak, ami az emberek közös vagyona.
– Elég volt abból, hogy egy kiváltságos csoport agyalágyultnak nézi az embereket és azt vágja a képükbe: nem jár nektek semmi, gondoskodjatok magatokról és fizessetek többet és többet és többet!
– Elég volt abból, hogy az emberek mindig rosszul járnak, miközben a hatalmon lévők egyre több luxust, egyre nagyobb gazdagságot és egyre több kiváltságot szerezhetnek maguknak.”

Ígéretes ellenzéki szónok, ugye? Ilyen kell nekünk az őszi előválasztáson, mert a szívünkből beszél. Egyetlenegy baj van vele: ezt Orbán Viktor mondta tizennégy évvel ezelőtt. Aztán kormányra került, és mi lett belőle?

  • Örülünk, hogy nálunk még létezik az ellenzéki sajtó maradéka? Hogy pár szerencsés még eléri a Klubrádiót az interneten? És a mi kormányunk nem térít el olyan repülőt a légteréből, amin nemkívánatos újságíró ül?
  • Örülünk, hogy bár belengették az összes önkormányzati bérlemények kötelező eladását fillérekért, végül csak a budai várnegyedben stafírozzák ki a csókosokat műemlék lakásokkal? Hiszen akkor a példaértékű szegedi szociális bérlakásprogram mehet tovább.
  • Örülünk, hogy idén is csak az iparűzési adó felét söprik le a padlásról, a többin meg majd eltengődik az önkormányzat valahogy? Hiszen nem vitték el az összes pénzt, ahogy ígérték, és nem szántották be a városháza épületét.
  • Örülünk, hogy csak a gépjárműadót veszik el teljesen, mintha itt se lett volna útfelújításra?
  • Örülünk, hogy végre itt a nyár, és szinte mindenütt levehetjük a maszkot? Az meg kit érdekel, hogy járványhelyzet meghosszabbítása ürügyén az egészségügyisek továbbra sem mondhatnak fel, utolsó erejükkel teljesítenek sokszor az eredeti munkahelyüktől távol, mert oda rendelték ki őket.
  • Örülünk, hogy olyan kezd lenni az életünk, mint másfél éve volt? Ja, hogy a járványhelyzet miatt tilos tüntetni? Amúgy se mennék ki az utcára, hagyjanak engem békén.
  • Örülünk, hogy végre egymásra talált az ellenzék, és néha úgy viselkednek, mint komoly politikusok? De ugye nem felejtik el, hogy a veszélyhelyzetben előválasztást se lesz egyszerű szervezni?
  • Örülünk? Viccet félretéve: most tényleg mindenki örül? Akkor ezért a sok mellékbeszélés és pótcselekvés?

Csak szólok, kedves Ellenzék, kedves Összefogás: én nem örülök. Nem örülök, hogy elpoénkodtok Karácsony Gergely turkálóban vásárolt ingén, a nyelvtudásán, sem Jakab Péter parizeres-pirosaranyos vacsoráján. Csak azért, mert nincs mondanivalótok sem egymásnak, sem nekünk. Tényleg itt a nyár, utána előválasztás, és ráfordultok a parlamenti választásra. Vagyis addigra meg kell engem győznötök, hogy elmenjek szavazni valamelyikőtökre. Ez egyelőre kevés. Csak annyit tudok, hogy ELÉG VOLT.

Dombai Tünde

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dombai Tünde ellenzék ellenzéki összefogás előválasztás jegyzet Szegedi Tükör választás választás 2022 vélemény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés