Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Így látták a bajnoki döntőt a játékosok – Canellas: Ezért jöttem ide!; Pastor: Megérdemeltük az aranyat! Bánhidi: Új időszámítás kezdődik Szegeden!
Ziccer 2021. június 5. 22:06

Így látták a bajnoki döntőt a játékosok – Canellas: Ezért jöttem ide!; Pastor: Megérdemeltük az aranyat! Bánhidi: Új időszámítás kezdődik Szegeden!

Képriport
A mérkőzés után a közmédia készített interjúkat a játékosokkal és edzőkkel. Juan Carlos Pastor szerint, ha ma nem tudunk örülni, akkor sosem fogunk tudni örülni. Bánhidi Bence azt mondta, azért maradt Szegeden, hogy jó sok trófeát nyerjen.

Hirdetés

Joan Cañellas (MOL-Pick Szeged):

„Az utolsó 10–15 percben úgy tűnt, hogy nagyon hosszú még az út, de szerencsére jó védekezéssel menedzseltük a dolgainkat. Nagyon okosan játszottunk, jól harcolt az egész csapat, rendkívül boldogok vagyunk. Ez volt az utolsó mérkőzésem Szegeden, soha jobb búcsút. Ez volt az utolsó esélyem, hogy megkaparintsam ezt a trófeát, többek között ezért is jöttem Magyarországra, hogy bajnok legyek, és legyőzzük a Veszprémet. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a célomat is elértem. Kicsit szomorú vagyok, mert nagyon élveztem ezt a három évet a szurkolókkal, a csapattársakkal, a családdal, és nagyon tetszik ez a szenvedély, amivel a szegedi és veszprémi szurkolók viseltetnek a játék, a csapatok küzdelme iránt” – zárta szavait a spanyol klasszis.

Petar Nenadics (Telekom Veszprém):

Ma sokkal jobban játszott a Szeged. Egyszerűen jobbak voltak, megérdemlik ezt a győzelmet, ezt az aranyérmet. Nem tudok okosakat mondani – mondta Nenadics, aki megköszönte a szurkolóiknak a szurkolást és az egész éves támogatást. Szerint őrült szezonon vannak túl, nagyon csalódott, mivel nem jutottak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, és nem nyerték meg a bajnoki címet. A veszprémiek játékmestere azt is mondta, „az élet folytatódik, néha el kell bukni, néha nyerünk”. Remélték, hogy ez a szezonunk is sikeres lesz, de nem jött össze.

Juan Carlos Pastor (MOL-Pick Szeged):

„Ha ma nem tudunk örülni, akkor sosem fogunk tudni örülni. Nagyon nehéz éven vagyunk túl. Nagyon jól kézilabdáztunk, megérdemeltük ezt az aranyat” – mondta az M4 Sport+ kamerájának a MOL-Pick Szeged mestere. Hozzátette: a csapat nagyon jól játszott, jól teljesített mindenki. A védekezésben sok problémával küzdöttek, Bánhidit kiállították, Mackovsek bokája megsérült, de a csapat jól működött.

Pastor azt is elmondta, Bánhidi kiválásával sokat egy-egyeztek, Gabert próbálták tehermentesíteni támadásban, mert nagy szükség volt rá védekezésben. A nehéz szezonról a spanyol mester azt mondta, túlléptek a nehézségeken, és sokat számított, hogy legalább tíz napot tudtak együtt edzeni a járvány után.

Mikler Roland (MOL-Pick Szeged):

A MOL-Pick Szeged kapusa szerint nagyon nehéz mérkőzés volt a Veszprém elleni visszavágó, minden aranyéremre büszke, ötszörös bajnok lett, ami „óriási dolog”. A csapategységet emelte ki ő is. „Le a kalappal mindenki előtt, óriási küzdés volt, büszke vagyok.”

Szerinte határeset volt a háromgólos előny, amivel Veszprémbe érkeztek, nem voltak nyugodtak. „Ez most így volt jó, ahogy volt. Ez a százhúsz perc most nekünk sikerült jobban” – tette hozzá. Mikler szerint minden Szeged-Veszprém meccsen óriási a feszültség, ez most sem volt másként. Bánhidi Bence kiállításáról azt mondta, a csapat meg tudta oldani a hiányát.

Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged):

A szegedi beállós azt mondta, olyan nehéz szezonjuk volt, amire senki, ők sem számítottak. A koronavírus miatt nem tudtak normálisan edzeni és pihenni, de a bajnoki trófea az egészet elfeledteti mindenkivel. Bánhidi Bencét 28 perc után piros lappal kiállították, erről azt mondta: soha nem volt még olyan nehéz harminc perce, mint amikor a lelátón kellett néznie a társainak. Próbált „ordibálni”, hogy segítsen. „A magaménak éreztem volna, hogy ha ezt a meccset elveszítjük, de nagyon örülök, hogy a csapat így tudott küzdeni, és megmutattuk, hogy igazi csapat vagyunk”.

Bánhidi szerint a MOL-Pick Szeged játéktudásban felülkerekedett a Veszprémen ezen a két meccsen, a csapat egymásért és a szurkolókért is küzdött, egymásba markolva küzdöttek a nehéz pillanatokban, az volt a titka, hogy csapat volt a pályán.

„Mondtam is az elnökségnek, hogy azért szeretnék itt maradni, mert szeretnék még jó pár trófeát begyűjteni” – mondta Bánhidi, aki szerint új időszámítás kezdődhet Szegeden. „Amit felvázolt a vezetőség nekem, azzal egyetértek, úgyhogy nagyon reméljük, hogy így lesz, és jó párszor még itt fogok állni egy szép trófeával” – vázolta a lehetséges jövőt a válogatott beállós.

Kurilla Viktor, a Szeged Televízió Aréna című műsorának szerkesztő–műsorvezetője a helyszínen, 340 szurkoló társaságában nézte végig a döntő második mérkőzését:

„Először jártam a Veszprém Arénában, és hiába a hazai pálya, a szegedi drukkerek sokkal hangosabbak voltak. Óriási volt látni, hogy ez a csapat ennyi megpróbáltatás után, ami ebben a szezonban történt velük, most végig egymásért is küzdött, végig hittek magukban és egymásban. A lefújáskor egyből rohantam a pályára, tényleg életem egyik meghatározó élménye volt velük ünnepelni. Minden szegedi büszke lehet erre a CSAPATRA.”

A Szeged Televízió műsorvezetője videót is készített az ünneplésről, íme:

(Nyitókép: Pickhandball.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: döntő férfi kézilabda MOL-Pick Szeged NB I Telekom Veszprém kézilabda bajnoki döntő
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés